«Δεν κάναμε θαύματα, αλλά κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας, κατά την ομιλία του από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ: «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – Παράγοντας δίκαιης & βιώσιμης ανάπτυξης για όλους».

Με λιγότερο από δύο εβδομάδες να μένουν για τις εθνικές εκλογές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τώρα αποφασίζουμε για την επιχείρησή μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα στηρίζεται στην εργατικότητα και το πείσμα των ανθρώπων της.

Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το πλέον αποδοτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία περνά μέσα από την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Αλέξης Τσίπρας

@atsipras

Το πλέον αποδοτικό & βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία περνά μέσα από την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Διότι μπορούν να αναπτύξουν δυναμική & εξωστρέφεια, να είναι ανταγωνιστικές δίχως να «στραγγαλίζουν» άλλες επιχειρήσεις.

21 people are talking about this

Επίσης, αναφέρθηκε σε ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την επιχειρηματικότητα, όπως η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας, η θέσπιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας «για πρώτη φορά και για επιχειρηματίες» και η κατάργηση της διάταξης «που έστελνε τους επιχειρηματίες στα κρατητήρια για χρέη στο δημόσιο μέχρι 100 χιλ. ευρώ».

Αλέξης Τσίπρας

@atsipras

Εμείς προχωρήσαμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για χρέη ως 300 χιλ. ευρώ. Με διαγραφή κύριας οφειλής -περίπου στο 70%- και προσαυξήσεων, με αποτέλεσμα 9 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πληρώνουν σήμερα μικρότερες εισφορές, ειδικά οι πολύ μικρές επιχειρήσεις.

See Αλέξης Τσίπρας’s other Tweets

Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν έλειψαν οι συγκρίσεις με τη Νέα Δημοκρατία, σε μια προσπάθεια να φανεί ξεκάθαρα η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η Ν.Δ. «μιλάει με γενικόλογα για μειώσεις φόρων και αποκαλύπτει πως οι φορολογικές της εξαγγελίες θα εφαρμοσθούν από το 2021… Μας παρέδωσε άδεια δημόσια ταμεία με 430 εκατ. παθητικό . Σήμερα έχουμε πλεόνασμα στα δημόσια ταμεία . Με ποιον θα αισθάνεται ασφαλής ο επιχειρηματίας με τον ατζαμή που μας οδήγησε στην κρίση ή με αυτόν που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία;».

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Αλέξης Τσίπρας

@atsipras

Οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια αντίληψη ότι είναι γενικώς «υπέρ της επιχειρηματικότητας». Ότι όλοι οι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως μεγέθους & αντικειμένου της επιχείρησής τους, είναι το ίδιο.Το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, ότι αυτό είναι μια τεράστια πλάνη.

19 people are talking about this

efsyn.gr