Τέρας του Λοχ Νες έχει επικρατήσει να ονομάζεται το θρυλούμενο θαλάσσιο ερπετό που, σύμφωνα με το μύθο, ζει στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας. Αποτελεί αντικείμενο μελέτης της κρυπτοζωολογίας. Απαντάται συχνά και με το όνομα Νέσι (Nessie). Αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο περίπου αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο, ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Μπροστά στην ανακάλυψη των απομειναριών ενός θαλασσίου πλάσματος, το οποίο έζησε στην Γη πριν από 70 εκατομμύρια χρόνια και μοιάζει εκπληκτικά με το θρυλούμενο Τέρας του Λοχ Νες βρέθηκαν οι παλαιοντολόγοι που πραγματοποιούσαν έρευνες στην παγωμένη.. Ανταρκτική!

Οι επιστήμονες, κατόπιν ερευνών, έφεραν στο φως τα απολιθωμένα απομεινάρια ενός γιγαντιαίου ελασμόσαυρου, ο σκελετός του οποίου υπολογίζεται ότι ζύγιζε περισσότερους από 15 τόνους, ενώ το μήκος του είναι το μεγαλύτερο από όσα ομοειδή έχουν ανακαλυφθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους, ο συγκεκριμένος ελασμόσαυρος ζούσε αποκλειστικά στο νερό, γεγονός που δίνει σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατούσε στους ωκεανούς του πλανήτη, πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, καθώς πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ωκεανοί να φιλοξενούσαν πολλά περισσότερα είδη από όσα πιστευόταν μέχρι τώρα, ειδικά την εποχή που ακολούθησε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Πάντως, η αποκάλυψη των επιστημόνων έδωσε τροφή για πλήθος σχολιασμών σχετικών και με τις λεγόμενες θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο και τα υπόλοιπα social media, καθώς πατρίδα της Nessie θεωρείται η λίμνη Λοχ Νες στα Highlands της Σκωτίας, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς θεάσεις της έχουν αναφερθεί από τον Καναδά μέχρι την Ωκεανία.

 

Πηγή φωτογραφίας: www. gazzetta.gr