Δύο νέα βιβλία αυτοβελτίωσης κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός και έρχονται να μας υπενθυμίσουν την αξία της στιγμής και να μας δείξουν πώς να χαλαρώνουμε, για να ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας, και πώς να αποκτούμε ψυχική ανθεκτικότητα, για να ξεπερνάμε τα εμπόδια.

Το πρώτο βιβλίο “Πώς να χαλαρώνεις” της συγγραφέα Λόρα Μιλν προτείνει πρακτικές συμβουλές χαλάρωσης του σώματος και του νου. Εστιάζει στο γιατί ειδικά σήμερα κρίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ η χαλάρωση και έπειτα, σε λύσεις για να αποφύγουμε την κόπωση και την ρουτίνα. Μικρά διαλείμματα στην καθημερινότητα μας με μικρές δόσεις ανεμελιάς θα μειώσουν αποτελεσματικά το άγχος.

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1006196/pws-na-xalarwneis?cid=1006196

Το δεύτερο βιβλίο “Πώς να είσαι δυνατός” της συγγραφέα Άννα Μπαρνς τονίζει ότι η ζωή έχει σκαμπανεβάσματα. Το θέμα ωστόσο είναι να προσαρμοζόμαστε στις αντιξοότητες που εμφανίζονται στον δρόμο μας και να αποκτάμε ψυχική αντοχή βήμα- βήμα κάθε μέρα. Κανείς μας δεν γεννήθηκε δυναμικός, αλλά η Άννα Μπαρνς μας παρουσιάζει απλούς τρόπους να γίνουμε.

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1006158/pws-na-eisai-dynatos?cid=1006158

Εν κατακλείδι, οι συμβουλές και των δύο βιβλίων είναι πολύτιμες. Προτείνουν λύσεις που είναι αποτελεσματικές και μας θυμίζουν ότι η ζωή είναι ωραία, αρκεί φυσικά να εστιάζουμε στα θετικά της και να παίρνουμε μαθήματα από τα αρνητικά. Και τα δύο βιβλία περιέχουν ρήσεις, θετικές δηλώσεις και εικόνες που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση.