Εάν έχετε άντρα συγγενή που παρουσίασε Πάρκινσον σε ηλικία άνω των 60 ετών, έχετε αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσετε τη νόσο, μία μακροχρόνια διαταραχή του νευρικού συστήματος. Υπάρχει, ωστόσο, καλύτερη λύση απ’ το να αρχίσετε να φοβάστε. Υιοθετήστε αυτές τις μικρές συνήθειες που σύμφωνα με ειδικούς μπορεί να καθυστερήσουν ή να αποτρέψουν τις πιθανότητες εκδήλωσης της Πάρκινσον. 

Απολαύστε τον καφέ σας
Στη δεκαετία του ’60, έγινε μια μελέτη για την επίδραση του καφέ στη νόσο του Πάρκινσον η οποία διήρκεσε 30 χρόνια. Τα ευρήματά της; Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως εκείνοι που έπιναν καθημερινά καφέ εμφάνισαν σε εντυπωσιακά χαμηλότερα ποσοστά –πέντε φορές λιγότερες- τη νόσο συγκριτικά με ανθρώπους που δεν ήταν φίλοι του καφέ.
Βγείτε στον ήλιο 
Η βιταμίνη D, που σχετίζεται με την έκθεση στον ήλιο, μειώνει αποτελεσματικά τις πιθανότητες να παρουσιάσει κανείς τη νόσο του Πάρκινσον. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη το λόγο γι’ αυτό το συσχετισμό, ωστόσο έχουν ανακαλύψει πως άνθρωποι που παρουσίαζαν αρχικές ενδείξεις και συμπτώματα της νόσου, είχαν ανεπάρκεια της βιταμίνης D.
Παίρνετε ιμπουπροφαίνη 
Η ιμπουπροφαίνη είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο και πολλά προβλήματα υγείας έχουν συσχετιστεί πλέον με τις φλεγμονές στο σώμα, ανάμεσά τους και η νόσος του Πάρκινσον. Ειδικοί από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ θέλησαν να εξακριβώσουν εάν η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης του Πάρκινσον. Ανακάλυψαν πως οι συμμετέχοντες που έπαιρναν ιμπουπροφαίνη (ένα μη συνταγογραφούμενο αντιφλεγμονώδες φάρμακο) είχαν κατά 40% χαμηλότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν την εν λόγω ασθένεια συγκριτικά με ανθρώπους που δεν έπαιρναν το φάρμακο αυτό. Ωστόσο, καθώς η ιμπουπροφαίνη είναι ένα φάρμακο με πιθανές παρενέργειες συζητήστε με το γιατρό σας εάν θα ήταν μια καλή τακτική.
Μείνετε μακριά από το γάλα
Πολλές μελέτες έχουν καταλήξει πως η κατανάλωση γαλακτοκομικών θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες για Πάρκινσον. Σε άντρες συμμετέχοντες, ωστόσο, φάνηκε πως το γάλα ήταν ο βασικός «ένοχος» συγκριτικά με άλλα γαλακτοκομικά. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη το λόγο, αλλά θα ήταν καλή ιδέα οι άντρες να περιορίσουν την κατανάλωση γάλακτος, ειδικά όσοι έχουν ιστορικό για Πάρκινσον.
Αποφύγετε την έκθεση σε παρασιτοκτόνα
Οι ειδικοί πιστεύουν πως οι αγρότες έχουν αυξημένο κίνδυνο για τη νόσο του Πάρκινσον, και αυτός οφείλεται στη χρήση παρασιτοκτόνων. Επιπλέον, οι άνθρωποι που έχουν ζήσει κοντά σε αγροκτήματα έχουν 75% αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν Πάρκινσον συγκριτικά με εκείνους που ζουν σε πόλεις. Για να μειωθούν οι πιθανότητες να παρουσιάσετε τη νόσο χρησιμοποιείτε παρασιτοκτόνα και εντομοκτόνα λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και πλένετε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα καταναλώσετε.