Οι δραστηριότητες για παιδιά, είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος γονιός για να περάσει μαζί τους ποιοτικές στιγμές. Οι σύγχρονες εργασιακές σχέσεις έχουν την τάση για συνεχή αύξηση των ωραρίων. Μια αύξηση που αυτομάτως μειώνει τον ελεύθερο χρόνο των εργαζόμενων γονιών. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι μειωμένος και ο χρόνος που αφιερώνει ο εργαζόμενος γονιός στα παιδιά του. Μια μείωση που αυτομάτως  έχει δημιουργήσει την ανάγκη για ποιοτικότερη αξιοποίηση του εναπομείναντα χρόνου. Αυτός είναι και ο λόγος που οι γονείς συνεχώς αναζητούν εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά.

Οι χώροι που επιλέγεται από τους γονιούς να βρεθούν με τα παιδιά τους είναι χώροι που θα διαμορφώσουν την γενικότερη αισθητική τους. Θα διαμορφώσουν την αίσθηση τους για το τι σημαίνει διασκέδαση.  Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν για μια οικογένεια να κάνει σωστή επιλογή στις δραστηριότητες για τα παιδιά της. Είναι όμορφο να επιλέγουμε χώρους που να έχουν να προσφέρουν ερεθίσματα στα παιδιά. Χώρους που να είναι ωφέλιμοι για την ανάπτυξή τους. Ευτυχώς τελευταία, ειδικότερα στην Αθήνα, έχουν αρχίσει να γίνονται κάποιες σοβαρές  προσπάθειες δημιουργίας χώρων για εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά.

Το καλοκαίρι τα παιδιά δύσκολα κλείνονται μέσα. Ψάχνουν περισσότερο για δραστηριότητες που θα γίνονται στην φύση ή σε εξωτερικό χώρο. Ιδανική περίπτωση αποτελεί το πρώτο water park που έχει ανοίξει στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Με 17 νεροτσουλήθρες, μεγάλη παιδική πισίνα, beach bars για τους γονείς αποτελεί ιδανική λύση.

Αν πάλι είστε λάτρεις της περιπέτειας το adventure park στη Μαλακάσα είναι η ποιο κατάλληλη περίοδος για να το επισκεφτείτε.  Εκεί μπορείτε να κάνετε μια σειρά από δραστηριότητες που θα σας ενθουσιάσουν.

  • Flying fox
  • Αναρρίχηση
  • Βungee τραμπολίνο
  • Τοξοβολία
  • Διαδρομές σε ύψος 10- 15 μέτρων πάνω από τη γη
  • Σκαρφάλωμα που κόβει την ανάσα με ορειβατικό εξοπλισμό
  • Ισορροπία σε στενές δοκούς που συνδέουν τα κλαδιά δύο ή περισσότερων δέντρων

( Η εκπαιδευτικός Αθανασία Κιφοκέρη)