Έχω διαπιστώσει πολλάκις ότι τα καδράκια που είναι τρισδιάστατα ή φέρουν ανάγλυφες λεπτομέρειες κοστίζουν.

Ο λόγος είναι προφανής. Απαιτούν αρκετή προσωπική δουλειά.

Εδώ και λίγο καιρό, εξαιτίας και της κρίσης που δεν έχει παρέλθει ακόμα, αποφάσισα όταν μου αρέσει κάτι, στον ελεύθερο χρόνο μου, να επιχειρώ να το κατασκευάσω μόνη μου. Έτσι, έχω αρχίσει να συγκεντρώνω στο σπίτι μου διακοσμητικά που μου αρέσουν, αλλά που δεν μου κοστίζουν ιδιαίτερα για να τα αποκτήσω! Ομολογώ ότι ορισμένα από αυτά είναι δύσκολα στην κατασκευή τους και απαιτούν πολύ χρόνο, υπομονή, τριβή και προσπάθεια.

Στη στήλη μας όμως, θα βρείτε διακοσμητικά, αναμνηστικά και πρακτικά πράγματα που μπορεί να φτιάξει ο καθένας.

Καδράκι 3D αναμνηστικό των διακοπών μας:

Υλικά: Πιο απλά δε γίνεται…

  •  1 καμβάς (σε ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλουμε, εγώ επέλεξα έναν μικρό τετράγωνο – θα τον βρείτε σε βιβλιοπωλεία και στο γνωστό μεγάλο παιχνιδομάγαζο με τα πολύχρωμα γράμματα στην επιγραφή)
  • Κοχύλια της αρεσκείας σας
  • 1 μπουκαλάκι άμμο (την καφέ που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της άσπρης άμμου γιατί φαίνεται καλύτερα στον καμβά)
  • κόλλα
  • τέμπερες σε διάφορα χρώματα (αρκεί να υπάρχουν φωτεινές και σκούρες αποχρώσεις του ίδιου χρώματος σε κάποιες τέμπερες πχ ανοιχτό και σκούρο μπλε)
  • 1 πινέλο και 1 μολύβι

Πως το φτιάχνουμε:

Με το μολύβι σας τραβήξτε μια απαλή γραμμή στον καμβά έτσι ώστε να χωρίσετε στο περίπου ένα τρίγωνο (αυτό θα γίνει η θάλασσα)

Πάρτε λίγο λευκό χρώμα με το πινέλο και χρωματίστε πάνω στη γραμμή του μολυβιού (μπορείτε να αφήνετε παραπάνω άσπρη μπογιά σε κάποια σημεία για να στεγνώνει επιτόπου και να γίνεται τρισδιάστατο σαν κύμα – όπως φαίνεται στην εικόνα)

Στη συνέχεια επιλέξτε χρώμα για τη θάλασσα. Εγώ επέλεξα το μοβ της λεβάντας, εσείς επιλέξτε το μπλε ή το χρώμα με το οποίο φαντάζεστε το τοπίο σας. Χρησιμοποιήστε το ανοιχτό μοβ στην αρχή και καθώς προχωράτε προς τη βάση του τριγώνου επιλέξτε πιο σκούρα απόχρωση του μοβ ώστε δώσετε την αίσθηση του βάθους. Μπορείτε «στα ρηχά» να αναμίξετε στο μοβ και λίγο άσπρο ή να κάνετε άσπρα κυματάκια.

Αφήστε το κάποια λεπτά να στεγνώσει και έπειτα βάλτε λίγη κόλλα πάνω στη γραμμή του μολυβιού σε διάσπαρτα σημεία ώστε να κολλήσετε εκεί τα κοχύλια σας. Κολλήστε τα και αφήστε πάλι να στεγνώσει.

Έπειτα, περάστε σχολαστικά με κόλλα την υπόλοιπη άσπρη επιφάνεια του καμβά και ρίξτε επάνω (με το μπουκάλι ή ένα κουτάλι) άμμο ώστε να κολλήσει. Πατήστε απαλά με το χέρι ώστε η άμμος να κολλήσει σε όλα τα σημεία. Εάν μείνουν κενά, ξαναβάλτε κόλλα στα σημεία εκείνα και ρίξτε πάλι άμμο. Όταν κολλήσει, φυσήξτε ή τινάξτε απαλά να φύγει όση άμμος δεν κόλλησε.

Αφήστε να στεγνώσει λίγα λεπτά της ώρας και σε δυό τρία σημεία πάνω στην άμμο βάλτε πάλι κόλλα για να κολλήσετε τα τελευταία κοχύλια σας.

Κρεμάστε τον καμβά όταν στεγνώσει και είστε έτοιμοι!

Το χειμώνα θα έχετε σπίτι σας κάτι χειροπιαστό από τις καλοκαιρινές διακοπές σας μέχρι τις επόμενες!

Καλή Επιτυχία!