Ένας σύγχρονος και ασφαλής δρόμος από την είσοδο του Πύργου έως το Κατάκολο, με ανάδειξη και εξωραϊσμό του τμήματος Πύργος – Άγιος Ιωάννης, δρομολογείται με την ένταξη του έργου«Βελτίωση προσβασιμότητας επαρχιακού δικτύου από Κατάκολο (διασταύρωση Αγίου Ανδρέα) έως την είσοδο Πύργου (σιδηροδρομική γραμμή)», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο – προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ -που σηματοδοτεί την υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επέμβασης (ΟΧΕ) Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, μιας στρατηγικής που η συνολική εφαρμογή της θα οδηγήσει στην αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής και τη διεύρυνση των προϋποθέσεων επισκεψιμότητας και διαμονής στην ευρύτερη περιοχή.

Το νέο έργο αποτελείται από δύο οδικά τμήματα, το τμήμα «Πύργος – Άγιος Ιωάννης» και το τμήμα «Άγιος Ιωάννης – διασταύρωση Αγίου Ανδρέα», στα οποία περιλαμβάνονται οι παρακάτω παρεμβάσεις.

Το τμήμα Πύργος – Άγιος Ιωάννης μήκους 3.370 μέτρων αποτελεί το πρώτο τμήμα της Επαρχιακής Οδού «Πύργου – Κατάκολου» που εξυπηρετεί σήμερα την βασική σύνδεση του λιμένα κρουαζιέρας Κατάκολου με την Εθνική Οδό Πάτρα – Πύργος, για την πρόσβαση τουριστών στην Αρχαία Ολυμπία. ΠΗΓΗ: www.ert.gr

( Η εκπαιδευτικός Αθανασία Κιφοκέρη καθ οδόν προς το Κατάκολο στην Ηλεία).