Τραγικός ο επίλογος για την 35χρονη αστροφυσικό. Η Natalie Christopher, η οποία είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Δευτέρα, εντοπίστηκε σε χαράδρα, 1,5 χλμ από την ξενοδοχείο που διέμενε στην Ικαρία, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει τον θάνατό της σημειώνοντας: “Εντοπίστηκε πριν από λίγο από επίγειες δυνάμεις ερευνών, σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων περίπου, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, η σορός της 35χρονης υπηκόου Ηνωμένου Βασιλείου.”

Την σορό της φαίνεται πως εντόπισε ένας εθελοντής πυροσβέστης σε δύσβατο σημείο, η οποία ήταν καταπλακωμένη από βράχο.

Το σημείο που έχει βρεθεί αποκλείστηκε και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ είναι ήδη στο σημείο, ώστε να προχωρήσουν στην ανάσυρση της άτυχης κοπέλας. Τελικά αποφασίστηκε οι έρευνες να σταματήσουν έως ότου σπεύσει στο νησί ιατροδικαστής, μέχρι το πρωί, δηλαδή, της Πέμπτης.

Στην χαράδρα βρίσκονται και πυροσβέστες, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει διαπιστώσει ότι ο 38χρονος σύντροφός της δεν έχει πέσει σε αντιφάσεις, ενώ δεν υπάρχει και κάποια μαρτυρία ή ένδειξη για το πως βρέθηκε το αίμα στο δωμάτιο που διέμενε. Αν δηλαδή ευθύνεται ο ίδιος ή πρόκειται για ρινορραγία που προήλθε από φυσικά αίτια.

Από χθες το βράδυ είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

 

Οι ειδικοί της αστυνομίας προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες.

Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, οι έρευνες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της αστυνομίας στη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον άνθρωπο που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

Τελικά η παρατηρητικότητα ενός εθελοντή πυροσβέστη έγραψε τον τραγικό επίλογο, εντοπίζοντας το άψυχο κορμί της.

 

news247.gr