Μου αρέσουν τα ταξίδια !!

Και σε εσάς;

Λαμπρά! Σας έχω μια εύκολη κατασκευή για να έρθετε λίγο πιο κοντά στο όνειρό σας!

Θα κατασκευάσουμε ένα κουτί αποταμίευσης όπου θα μαζέψετε όσα τυχόν χρήματα σας περισσεύουν (ξέρω, δύσκολη η αποταμίευση τη σήμερον ημέρα, κυριολεκτικά απαιτεί θυσίες) αλλά θα μπορέσετε να πάτε επιτέλους μια μέρα εκεί όπου ονειρεύεστε!!

Υλικά:

  • 1 shadow box ( Τα shadow boxes είναι το μόνο «σοβαρό» έξοδο που απαιτεί η κατασκευή, αλλά και πάλι μπορείτε να προμηθευτείτε το πιο φθηνό που θα βρείτε στην αγορά. Πρόκειται για ένα κουτί με γυάλινη συνήθως ή πλαστική διάφανη πρόσοψη, όπως το εικονιζόμενο)
  • Έναν χάρτη ή εικόνα χάρτη από περιοδικό (στις διαστάσεις του κουτιού)
  • Ένα αυτοκινητάκι ή αεροπλάνο παιχνίδι (ή οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο – μινιατούρα επιθυμείτε και που δεν χρειάζονται πια τα παιδάκια σας ή τα εγγόνια σας ή κάποιο φιλικό σας πρόσωπο, δεν είναι ανάγκη να το αγοράσετε)
  • 1 ψαλίδι
  • Κόλλα χειροτεχνίας
  • Εκτυπώνουμε με τον εκτυπωτή που τυχόν διαθέτουμε ή σε κάποιο βιβλιοπωλείο, copy shop κ.τ.λ. μια φράση σχετική με «τις οικονομίες για ταξίδια» την οποία και θα κολλήσουμε στο τζάμι του κουτιού (εγώ στο δικό μας έχω γράψει την αγγλική φράση «Our Adventure Fund» =Οικονομίες για την Περιπέτειά Μας)
  • Χρήματα να βάλετε μέσα!!!! 😀 😀 😉

Πως θα το κατασκευάσουμε:

  1. Κόβουμε τον χάρτη μας στο μέγεθος του shadow box που έχουμε προμηθευτεί και τον κολλάμε στην «πλάτη» του κουτιού έτσι ώστε να φαίνεται από μέσα, κλείνοντας το τζάμι.
  2. Το μεταφορικό μέσο – μινιατούρα το κολλάμε μέσα στο κουτί.
  3. Κλείνουμε το shadow box και το τοποθετούμε σε κάποιο σημείο του σπιτιού με την ευχή να το γεμίσουμε γρήγορα!!!

Η όψη του κουτιού θα σας παροτρύνει να το επισκέπτεστε συχνά μιας και θα σας ταξιδεύει νοερά στις διακοπές των ονείρων σας…

 

Υ.Γ. Οι πιο δεξιοτέχνες μπορούν να ανοίξουν στο πάνω μέρος του κουτιού μια σχισμή ώστε να χωρούν ψιλά και χάρτινα νομίσματα για να μη χρειάζεται να το ανοίγετε κάθε φορά (το δικό μου τυχαίνει να ανοίγει από πάνω).

 

 

Καλή Επιτυχία και καλά σας ταξίδια !!!