Ανοίγει τις πύλες της τον Σεπτέμβριο και αλλάξει τα δεδομένα στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών

Ένας μαγευτικός χώρος που σχεδιάστηκε από μια ομάδα αρχιτεκτόνων και ψυχολόγων για να εξάπτει τη φαντασία και να προάγει τη δημιουργικότητα των παιδιών, η «Χώρα των Συναισθημάτων», ανοίγει τις πύλες της τον Σεπτέμβριο  και έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών!

Η Χώρα των Συναισθημάτων είναι ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), που απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών αλλά και τους γονείς τους με στόχο τη διατήρηση μιας δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου και της οικογένειας τους, ώστε να εξασφαλιστεί η υγιής γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη τους.

Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει η Ψυχολόγος, διδάκτορας Κλινικής -Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κανδρή Θεοδώρα, η οποία έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για τις εξελικτικές ανάγκες των παιδιών με στόχο την ανάπτυξη ευτυχισμένων και δημιουργικών παιδιών.

Πυλώνας του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών δηλαδή  της ικανότητας τους να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα αλλά και των άλλων και να χρησιμοποιούν τη συναισθηματική πληροφορία ως οδηγό της σκέψης και της συμπεριφοράς τους.

Στη Χώρα των Συναισθημάτων θα λειτουργήσουν επίσης, ολιγομελή τμήματα σχολικής μελέτης στα οποία τα παιδιά υπό την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών θα μπορούν να ετοιμάζουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας. Θα υπάρχει επίσης, η δυνατότητα καθοδήγησης των γονέων ατομικά ή ομαδικά στην περίπτωση που επιθυμούν να βοηθούν ή να εποπτεύουν τη μελέτη των παιδιών τους. Tα παιδιά εκτός από τα μαθήματα της ημέρας «μαθαίνουν τρόπους για να μαθαίνουν» ώστε η μελέτη να γίνεται ευχάριστα σαν παιχνίδι!

Ενδεικτικά θα λειτουργήσουν τα κάτωθι εργαστήρια:

Εργαστήριο Συναισθηματικής Νοημοσύνης

Εργαστήριο Δημιουργικού Διαδικτύου

Εργαστήριο Αστρονομίας με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας CERN (European Organization for Nuclear Research).

Σχολική μελέτη

Ομάδες γονέων

Πειράματα φυσικής και χημείας

Εργαστήριο Ρομποτικής

Δημιουργική Γραφή

Survivor

Yoga Kids

Zumba

Αναρρίχηση

Master Chef

Θεατρικό Εργαστήριο

Εργαστήριο Κατασκευής παιχνιδιών

Εργαστήριο Γλυπτικής

Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν τα Εργαστήρια του Κέντρου μέσω ΕΣΠΑ δωρεάν είτε ιδιωτικά.

info

Παναγούλη 88,  Λάρισα, τηλ. 6986623242

Για εγγραφές: Δευτέρα- Παρασκευή: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00.

ΕΝΘΕΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Πηγή: larissanet.gr