H ώρα της Εθνικής έφτασε. Στις 15:00 όλα τα βλέμματα στο Gymnasium of Youth Olympic Games Sport Park της πόλης Ναντζίνγκ θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο στο δεύτερο, χρονικά, παιχνίδι για τον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα παιχνίδι στο οποίο η Ελλάδα ναι μεν είναι το φαβορί, εντούτοις κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς έχει 3-4 πολύ καλούς παίκτες, προεξάρχοντος φυσικά του Νίκολα Βούτσεβιτς, του All-Star σέντερ του Ορλάντο. Πρόκειται για μία ομάδα που όπως είπε και στην ανάλυσή του στο σάιτ της ΕΟΚ ο Γιάννης Ελευθεριάδης, «παίζει το κλασικό σέρβικο μπάσκετ, αλλά χωρίς να έχει το ταλέντο των Σέρβων. Τους αρέσει το σετ παιχνίδι και «ακουμπάνε» πολύ στην επίθεση στον Ντούμπλιεβιτς και τον Βούτσεβιτς. Έχουν επίσης πολύ καλά off screen σουτ από τα γκαρντ τους, ενώ τα μειονεκτήματά τους είναι οι κακές επιστροφές τους και η close out άμυνα».

Η άμυνα στα πικ εν ρολ των Βούτσεβιτς και Ντούμπλιεβιτς είναι ένα στοιχείο στο οποίο θα δώσει μεγάλη έμφαση η Εθνική, η οποία θα επιχειρήσει παράλληλα να ανοίξει τον ρυθμό απέναντι σε μία ομάδα που δεν φημίζεται για την ταχύτητά της. Το Μαυροβούνιο είναι επίσης και μία ομάδα που σπάνια βρίσκει μπροστά της η Ελλάδα. Σε επίπεδο ανδρών οι δύο χώρες έχουν αναμετρηθεί μια φορά όλη κι όλη, στο Eurobasket του 2011, όταν η Ελλάδα είχε επικρατήσει εύκολα με 71-55. Έξι παίκτες από τις τωρινές ομάδες έπαιζαν και τότε: οι Μπουρούσης, Καλάθης, Παπανικολάου, Σλούκας, Βούτσεβιτς και Μπιέλιτσα.

* Διαιτητές του αγώνα είναι οι Ρομπέρτο Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Αντρές Μπαρτέλ Μάινα (Ουρουγουάη) και Σέργκι Ζάστσουκ (Ουκρανία).

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας περιλαμβάνει άλλα επτά παιχνίδια στην Κίνα. Στον 5ο όμιλο θα κάνουν την πρεμιέρα τους οι Αμερικανοί με αντίπαλο την Τσεχία, ενώ η Τουρκία θα αρχίσει την δική της πορεία απέναντι στην Ιαπωνία του Ρούι Χατσιμούρα. Στο άλλο ματς του ελληνικού ομίλου (του 6ου) θα αναμετρηθούν η Βραζιλία και η Νέα Ζηλανδία, ενώ στον 7ο το ματς που ξεχωρίζει είναι το ευρωπαϊκό ντέρμπι μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, με την Δομινικανή Δημοκρατία και την Ιορδανία να παίζουν στο άλλο.

Όσον αφορά στον «όμιλο του θανάτου», τον 8ο, δεσπόζει το Καναδάς - Αυστραλία, δύο ομάδες πουέχουν αναμετρηθεί ήδη δύο φορές σε φιλικούς αγώνες, μοιράζοντας τις νίκες. Στον άλλον αγώνα η Λιθουανία θα αντιμετωπίσει την επικίνδυνη Σενεγάλη, η οποία ναι μεν είναι το αουτσάιντερ του ομίλου, ωστόσο δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας (1/9):

ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Τουρκία - Ιαπωνία (11:30)

Τσεχία - ΗΠΑ (15:30)

ΕΚΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Νέα Ζηλανδία - Βραζιλία (11:00)

Ελλάδα - Μαυροβούνιο (15:00)

ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Δομινικανή Δημοκρατία - Ιορδανία (11:30)

Γαλλία - Γερμανία (15:30)

ΟΓΔΟΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Καναδάς - Αυστραλία (10:30)

Σενεγάλη - Λιθουανία (14:30)

Πηγή: sport24.gr