Με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε σχόλιο αναφέρει:

«Ο κ. Σκρέκας προσπάθησε να κρύψει τις ευθύνες της πολιτικής, που ακολουθεί η ΝΔ και η οποία πατά στις «στέρεες» βάσεις που έχει διαμορφώσει, σε συνέχεια των προηγούμενων, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα πολλά και οξυμένα προβλήματα, που βασανίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες και στην περιοχή μας.

Είναι η πολιτική, που βάζει στο επίκεντρο τον αντιδραστικό ρόλο της ΕΕ με τη νέα αλλά και τις παλιές ΚΑΠ, που οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα προωθώντας τη συγκέντρωση της γης σε όλο και λιγότερα χέρια.

Είναι η πολιτική, που εκτοξεύει όλο και περισσότερο το κόστος παραγωγής των αγροτών, οι οποίοι αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν το ρεύμα και το πετρέλαιο. Την ίδια στιγμή οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές παίρνουν ρεύμα χωρίς ΦΠΑ και χρωστάνε εκατομμύρια στην ΔΕΗ.

Αυτό το σχέδιο ανάπτυξης, που παρουσιάζουν ως λύση για τους φτωχομεσαίους αγρότες, είναι το πραγματικό φαρμάκι που χρόνια τώρα στάζουν στην αγροτιά όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της ΕΕ, οδηγώντας σε αφανισμό δεκάδες χιλιάδες μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που στο επίκεντρο βάζουν την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων και μεγαλοαργοτών. Το ΚΚΕ καλεί του μικρομεσαίους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να συστρατευθούν με το ΚΚΕ που είναι ο μοναδικός αντίπαλος όλων αυτών που τους μαυρίζουν τη ζωή».