Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών νομού Λάρισας επιστρέφει δυναμικά στις τακτικές της δραστηριότητες, με σκοπό την διαφύλαξη της νοητικής υγείας μικρών και μεγάλων.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Ο κύκλος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων νοητικής ενδυνάμωσης 2019-2020 εγκαινιάστηκε με την επίσκεψη της ομάδας της Ε.Ε.Ν.Α.Λ. στην έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Δημητράκου. Έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2019, η Λαρισαία εικαστικός παρουσιάζει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας τις προσωπικές της ιστορίες. Ιστορίες γραμμένες με απλά και φυσικά υλικά, σε επάλληλες στρώσεις, όπως τα αποτυπώματα του χρόνου στην ζωή μας. Η Βασιλική Δημητράκου εγγράφει τις ιστορίες της σε τοίχους και αφήνει τον θεατή να επιλέξει την δική του θέση, πίσω, επί, εμπρός, ή ακόμη και εκτός του τοίχου. Εστιάζει σε καθημερινά αντικείμενα και σύμβολα ίσως μιας άλλης εποχής, τα οποία λειτουργούν ως σημεία αναφοράς της διαγενεακής επικοινωνίας. Οι ιστορίες μιας ημέρας που ξεκινά, μιας ημέρας που τρεμοσβήνει, μιας ημέρας που έκλεισε και μιας νέας ημέρας που αρχίζει, δεν έχουν σαφές πρόσωπο και περιεχόμενο. Η καλλιτέχνης μας παραδίδει τα κλειδιά για να φτιάξουμε τις δικές μας προσωπικές ιστορίες. Η ομάδας μας κινητοποιήθηκε και ο καθένας ταξίδεψε και αφηγήθηκε τις δικές του ιστορίες συνδέοντάς τες με τα βιώματα της παιδικής ηλικίας έως αυτά της σύγχρονης εποχής.

Η επίσκεψη στην έκθεση έγινε στο πλαίσιο του όγδοου Παγκόσμιου Μήνα νόσου Alzheimer και αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων με σκοπό την πληροφόρηση του κοινού για την άνοια και την απελευθέρωση από το κοινωνικό στίγμα. Η Ε.Ε.Ν.Α.Λ. ευχαριστεί την Βασιλική Δημητράκου για την ευαισθησία της έναντι στο θέμα της άνοιας, την άμεση ανταπόκρισή της στην οργανωμένη περιήγηση στην έκθεση και την ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι πέρα από τους τοίχους-φραγμούς, οι τοίχοι προσφέρουν στον καθένα την δυνατότητα να δημιουργήσει και να διηγηθεί την δική του ιστορία».

Πηγή: larissanet.gr