Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, παρέχοντας στις κωμοπόλεις και τις πόλεις μια ευκαιρία να δοκιμάσουν βιώσιμους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς. Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα, να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα και να καταστήσουμε τις αστικές περιοχές πιο ευχάριστους τόπους διαβίωσης και εργασίας. Το 2017 ήταν η πιο επιτυχημένη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας έως σήμερα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.500 κωμοπόλεων και πόλεων.

Συνδυάζω – Μετακινούμαι
Οι Ευρωπαίοι αγαπούν την ποικιλία στο φαγητό, στη μόδα, στη μουσική. Επομένως, γιατί οι περισσότεροι από εμάς επιμένουμε τη χρήση ενός μέσου μεταφοράς; Τη φετινή χρονιά, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μάς ενθαρρύνει να εξερευνήσουμε τις πολλές διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές μετάβασης από το σημείο Α στο σημείο Β και να σκεφτούμε το μέσο μεταφοράς που μας εξυπηρετεί καλύτερα για τη συγκεκριμένη διαδρομή. Γιατί να μη δοκιμάσουμε να πάμε με το ποδήλατο στο γυμναστήριο, να πάρουμε το μετρό για τη δουλειά ή να περπατήσουμε για να κάνουμε τα ψώνια μας στα μαγαζιά;

Υιοθετώντας την έννοια της πολυτροπικότητας και χρησιμοποιώντας ορισμένους βιώσιμους τρόπους μεταφοράς για τις μετακινήσεις μας, μπορούμε να επιτύχουμε θετικό αντίκτυπο για το περιβάλλον και ταυτόχρονα ίσως ανακαλύψουμε ότι με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η φυσική μας κατάσταση, ανεβαίνει η διάθεσή μας και εξοικονομούμε χρήματα!
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.mobilityweek.eu/theme-2018/

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Θέλετε να συμμετάσχετε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας πέρα από το διάστημα μεταξύ 16 και 22 Σεπτεμβρίου;
Οι επιχειρήσεις, οι ΜΚΟ, τα σχολεία και άλλοι φορείς που θέλουν να συμμετάσχουν στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μπορούν να καταχωρίσουν τη δική τους Δράση Κινητικότητας online.
Σε αντίθεση με τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, οι Δράσεις Κινητικότητας μπορούν να πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο. Παρουσιάστε στον κόσμο τα βήματα που κάνετε, για να ενθαρρύνετε τη χρήση εξυπνότερων τρόπων μετάβασης από το σημείο Α στο σημείο Β.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.mobilityweek.eu/mobility-actions.