«Τώρα είναι ώρα μάχης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει στο δρόμο της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Σχέδια τα οποία θα εντείνουν την ενεργειακή φτώχεια του λαού της περιοχής, θα χτυπήσουν περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου της Ενέργειας, θα αυξήσουν την ήδη υψηλή ανεργία της περιοχής, από τη μία, για να εκτοξεύσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ενέργειας, από την άλλη».

Αυτό τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δυτικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή της σχετικά με την αποχή της από την κοινή συνάντηση υπουργείου Ενέργειας, βουλευτών, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, περιφερειακών παρατάξεων, σημειώνοντας ότι δεν ήθελε να νομιμοποιήσει τη δημιουργία κλίματος αναμονής και ανοχής που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους σχεδιασμούς της στον κλάδο της Ενέργειας, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για το λαό της περιοχής.

Προσθέτει ότι «το «πράσινο New Deal», η «πράσινη ανάπτυξη» αφορά τα «πράσινα κέρδη» που πληρώνει πανάκριβα ο λαός. Οι θέσεις της ΕΕ, της κυβέρνησης, της Παγκόσμιας Τράπεζας, των ΗΠΑ είναι γνωστές και βρίσκονται απέναντι από το δικαίωμα του λαού σε φθηνή πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της Ενέργειας».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έγινε προχθές (26/9), για τις εξελίξεις και τους σχεδιασμούς στην Ενέργεια, την οποία η Περιφερειακή αρχή αρνήθηκε, για να κερδίσει χρόνο για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Σημειώνει ωστόσο ότι η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα με αιτήματα:

  • Να μην παραδοθούν μονάδες (ΑΗΣ – ΥΗΣ), ορυχεία και άλλος ορυκτός πλούτος σε ιδιώτες, να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΜΗΕ.
  • Να υψώσουμε εμπόδια στις κατευθύνσεις της ΕΕ για απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρενέργειας που εξυπηρετεί αποκλειστικά τους μεγαλοκαπιταλιστές και τα μονοπώλια.
  • Να μην υπάρξει καμιά διακοπή ρεύματος εργατικής – λαϊκής οικογένειας και να μειωθεί η τιμή του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Να ματαιωθούν απολύσεις, να αυξηθούν οι μισθοί των εργαζομένων.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να σταματήσει το αίσχος με τις εργολαβίες.