Σχεδόν ένας στους τρεις (31%) γονείς που είναι αρχάριοι στον τομέα της τεχνολογίας και έχουν παιδιά στο Πανεπιστήμιο παραδέχονται ότι «δίνουν μάχη» με καθημερινές τεχνολογικές προκλήσεις χωρίς την υποστήριξη των παιδιών τους. Σε μια εποχή όπου τα μέλη της οικογένειας συχνά ρωτούν  «μήπως μπορείς να μου κάνεις επανεκκίνηση στο router», ή «μήπως μπορείς μου ρυθμίσεις απλά το email στο νέο μου smartphone», οι γονείς μπορεί να δυσκολευτούν με την καθημερινότητα όταν τα παιδιά τους εγκαταλείψουν την πατρική εστία. 

 

Η έρευνα της Kaspersky έδειξε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι νέοι παραμένουν ο οικογενειακός IT γκουρού, παρά την αποχώρησή τους από το σπίτι. Στην πραγματικότητα, πάνω από ένας στους τρεις (43%) γονείς που είναι αρχάριοι με την τεχνολογία και έχουν παιδιά στο Πανεπιστήμιο παραδέχονται ότι τα καλούν στο τηλέφωνο για απομακρυσμένη τεχνολογική υποστήριξη. Το 17% αυτών των γονέων δήλωσαν ότι τους λείπει περισσότερο η τεχνολογική υποστήριξη των παιδιών τους όταν λείπουν από το σπίτι περισσότερο από την παρέα τους.

Οι νέοι έχουν αποδεχθεί τον ρόλο τους ως το άτομο για συμβουλές, με το 59% των φοιτητών που γνωρίζουν από τεχνολογία να δηλώνουν ότι συχνά καλούνται να βοηθήσουν τα μέλη της οικογένειάς τους σε θέματα τεχνολογίας. Οι φοιτητές βρίσκονται επίσης σε συχνές διενέξεις για το πόσο υπεύθυνοι θα πρέπει να είναι βοηθώντας τους γονείς τους. Ενώ πολλοί μπορεί να μην θέλουν να αναλάβουν αυτόν το ρόλο, το 59% των φοιτητών έχουν τουλάχιστον μία ανησυχία σχετικά με την ικανότητα των γονιών τους να διεκπεραιώσουν τεχνικά θέματα ή να ρισκάρουν να πέσουν θύματα απάτης όταν οι ίδιοι δεν βρίσκονται κοντά τους. Το μέγεθος αυτό ανέρχεται στο 63% μεταξύ των νέων.

Η αλήθεια είναι, ότι αν το παιδί στο Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να βοηθήσει, τότε είναι πολύ πιθανό κάποιοι γονείς να ρωτήσουν τα μικρότερα αδέλφια τους. Στην πραγματικότητα, το 65% των γονέων που παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν πολλά για την τεχνολογία και έχουν παιδιά στο Πανεπιστήμιο εξακολουθούν να βασίζονται στο να ζητούν από τα νεότερα μέλη της οικογένειας τεχνολογική υποστήριξη.

 

«Αν έχεις μεγαλώσει ή όχι με την τεχνολογία δεν αλλάζει το γεγονός ότι είμαστε εξαρτημένοι από αυτήν περισσότερο από ποτέ. Στόχος της Kaspersky είναι να ενδυναμωθούν όλοι με τη γνώση της τεχνολογίας, να επωφελούνται από τη χρήση της και να την εμπιστεύονται, απαλλαγμένοι από την ανησυχία του κυβερνοεγκλήματος», εξηγεί ο Alexander Moiseev, Chief Business Officer της Kaspersky.

 

«Οι άνθρωποι δεν είναι ποτέ απολύτως άνετοι με την αλλαγή. Μπορούμε να είμαστε καχύποπτοι, άκαμπτοι και συχνά αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να αλλάξουμε κάτι που φαίνεται να λειτουργεί καλά για εμάς. Η ανάγκη μας να προστατεύσουμε την ευάλωτη αίσθησή μας ότι μεγαλώνουμε ή αισθανόμαστε εκτεθειμένοι από την έλλειψη κατανόησης, γρήγορα παρουσιάζεται ως απόρριψη της ανάγκης για αλλαγή. Υπάρχει εντυπωσιακή ανάγκη οι καταναλωτές να αισθάνονται πιο ενημερωμένοι σχετικά με το πώς να αποκτήσουν μεγαλύτερη προστασία στις συσκευές και πώς να χρησιμοποιήσουν επαρκές λογισμικό ασφάλειας για να διασφαλίσουν ότι τα στοιχεία και η δραστηριότητά τους παραμένουν ασφαλή», πρόσθεσε η ψυχοθεραπεύτρια Kathleen Saxton.

 

Εδώ μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση «Can you just», η οποία εξετάζει τις διαφορές μεταξύ των νεότερων και των μεγαλύτερων γενεών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία. Η Kaspersky έχει επίσης δημιουργήσει μια σειρά από οδηγούς «Can you just», για να ενδυναμώσει την παλαιότερη γενιά και να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα κενά της σε σχέση με την τεχνολογία, αλλά και τις κυβερνοεπιθέσεις.

 

Σχετικά με την Kaspersky

 

Η Kaspersky είναι μια παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας με έτος ίδρυσης το 1997. Η βαθιά πληροφόρηση απειλών και η τεχνογνωσία στον τομέα της ασφάλειας της Kaspersky μετατρέπονται συνεχώς σε λύσεις και υπηρεσίες ασφάλειας για την προστασία επιχειρήσεων, κρίσιμων υποδομών, κυβερνήσεων και καταναλωτών σε όλον τον κόσμο. Το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο ασφάλειας της εταιρείας περιλαμβάνει την προστασία τερματικών σημείων και μια σειρά εξειδικευμένων λύσεων και υπηρεσιών ασφάλειας για την καταπολέμηση εξελιγμένων και εξελισσόμενων ψηφιακών απειλών. Περισσότεροι από 400 εκατομμύρια χρήστες προστατεύονται από τις τεχνολογίες της Kaspersky και βοηθάμε 270.000 εταιρικούς πελάτες να προστατεύουν ό,τι είναι πιο σημαντικό για αυτούς. Μάθετε περισσότερα στο www.kaspersky.com.

 

Kaspersky Contact

Αργυρώ Κωνσταντινίδη
PITCH A.E.

Public Relations & Strategic Communications

t: 216 8001595

e: akonstantinidi@pitchp.gr

 

Μεθοδολογία έρευνας

Μία διαδικτυακή έρευνα σε 2.000 Βρετανούς ηλικίας 17 ετών και άνω με εθνικές αντιπροσωπευτικές ποσοστώσεις που έχουν οριστεί για το φύλο, την ηλικία και την περιοχή διεξήχθη από την ανεξάρτητη υπηρεσία ερευνών, Arlington Research.