Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου η εκδήλωση του περιοδικού Ενδοχώρα στο κτήριο  της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα η ποινικολόγος κ. Ειρήνη Μαρούπα ανέλυσε τους κινδύνους που διατρέχει ο ελληνισμός, ο οποίος οδεύει προς εξαφάνιση. Η λαθρομετανάστευση, η υπογεννητικότητα, η οικονομική κρίση που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες νέους στο εξωτερικό και η γενικότερη πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις θα οδηγήσει σύντομα στην εξάλειψη του ελληνισμού από τον γεωγραφικό χάρτη.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων κ. Γρίβας, ο οποίος διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέλυσε το σύγχρονο γεωστρατηγικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να επιβιώσει η πατρίδα μας.

Έδωσε μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον καθώς όπως είπε η Ελλάδα  μπορεί να «επαναδιεκδικήσει τον εαυτό της», να ορθώσει ανάστημα,  παύοντας να ασκεί δουλοπρεπή πολιτική υποτέλειας , σχεδιάζοντας το μέλλον ελληνοκεντρικά, με βασικό άξονα τα εθνικά μας συμφέροντα τα οποία κανείς ξένος δεν πρόκειται να υπερασπίσει, στον σημερινό πολυπολικό άναρχο κόσμο που ζούμε.

Παρέμβαση έκανε ο γνωστός Τουρκολόγος κ. Νίκος Χειλαδάκης ο οποίος ανέλυσε την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία,η οποία αντιμετωπίζει τα δικά της σοβαρά προβλήματα.

Από τους ομιλητές έγινε αναφορά στην εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, στις παγκόσμιες επιπτώσεις που επιφέρει και πως θα επηρεάσει την Ελλάδα.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, το οποίο καταχειροκρότησε τους ομιλητές.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πατέρας Μεθόδιος ως εκπρόσωπος την Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Οι διοργανωτές τίμησαν συμβολικά τους δύο ομιλητές δωρίζοντας τους τα τελευταία τεύχη του περιοδικού.

Την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής του περιοδικού Ενδοχώρα και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Κουριαννίδης. Ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι στις 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου  η παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων Ενδοχώρα, για την Παναγία των Χαλκέων. Στην παρουσίαση θα συμμετάσχει και θα μιλήσει για το βιβλίο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:

Εκδήλωση του περιοδικού Ενδοχώρα.