Bίντεο που συγκλονίζει κάνει τον γύρο του διαδικτύου με πρωταγωνιστές τους δύο ψαράδες που κατάφεραν να σώσουν, ανοιχτά του Αγίου Νικολάου, τη 18χρονη Κατερίνα, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από το Ηράκλειο Κρήτης,  τα προηγούμενα 24ώρα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων Αγίου Νικολάου Γιώργος Σαρειδάκης και ένας ακόμα ερασιτέχνης ψαράς, ο Γιώργος Δουνάκης, εντόπισαν την κοπέλα που μέσα στο σκοτάδι και για 12 ώρες προσπαθούσε να κρατηθεί στη ζωή, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή κάποιος θα την εντόπιζε!

Μάλιστα ο κ. Σαρειδάκης ανέβασε στο YouTube το βίντεο της διάσωσης, στο οποίο και φαίνεται καρέ – καρέ, όλα όσα τραγικά, συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Από τη στιγμή δηλαδή που οι 2 ψαράδες εντόπισαν στη θάλασσα τη 18χρονη να επιπλέει και την ανέσυραν στη βάρκα τους, σε άσχημη κατάσταση, αφού για ώρες θαλασσοδερνόταν, φωνάζοντας «μαμά – μαμά», μέχρι τη στιγμή που έδεσαν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου με τη γυναίκα να έχει πλέον σωθεί.

«Ρίξε σωσίβιο… ρίξε σωσίβιο», λέει ο ένας από τους δύο ψαράδες, δίνοντας παράλληλα οδηγίες στη 18χρονη.

Τα λεπτά είναι καθοριστικά και όλα όσα διαδραματίζονται κόβουν την ανάσα.

Και όταν πλέον η κοπέλα ανεβαίνει, οι ψαράδες της δίνουν μια πετσέτα, λέγοντας της ότι πλέον είναι ασφαλής και όλα έχουν τελειώσει.

 

Η περιπέτεια της Κατερίνας είχε αίσιο τέλος χάρη στον εντοπισμό της από τους δύο ψαράδες ενώ η ίδια, παγωμένη και με υποθερμία, στα πρώτα της λόγια προς τους δύο άντρες αναφέρει:

«Η Κατερίνα είμαι. Ήρθα από το Ηράκλειο για να δω τον τόπο γέννησής μου. Πήγα παραλιακά για να κάνω βόλτα… Ήταν πρωί αλλά όταν πήγα να πάρω τσάντα μου, οι πέτρες που ήταν πάνω έπεσαν… και έπεσα στο νερό. Δεν μπορούσα να βγω, μετά με πήρε το ρεύμα και έπεσα μέσα».

Ελάχιστα λεπτά αργότερα η βάρκα δένει στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου όπου αναμένει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Άλλωστε οι δύο άντρες, είχαν ζητήσει εξαρχής βοήθεια για τη 18χρονη γυναίκα

«…Καλέστε ασθενοφόρο, έρχομαι λιμεναρχείο» ανέφεραν στον ασύρματο, νωρίτερα, ενώ όταν με το κάλο, η βάρκα έδεσε στο λιμάνι πήραν τα εύσημα από τους λιμενικούς που τους περίμεναν «Μπράβο, παλικάρια. Μπράβο».

Η διάσωση

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο συγκλονισμένος ο Γιώργος Δουνάκης: «Είναι κάτι στιγμές που δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια… Που μοιάζει αδύνατο να περιγράψει κάποιος όσα γεμίζουν την καρδιά, πλημυρίζουν τη σκέψη και ξεχειλίζουν την ψυχή… Φτάνει απλά να είσαι τυχερός να βρεθείς στο σωστό μέρος τη σωστή ώρα και να ζήσεις την εμπειρία… Μόνο τότε μπορείς να καταλάβεις πως όλα αυτά που ζούμε στις δύσκολες τούτες εποχές δεν έχουν καμία αξία μπροστά στην ανθρώπινη ζωή… Χθες το βράδυ με τον φίλο μου τον Γιώργο αξιωθήκαμε να βιώσουμε μια τέτοια στιγμή…».

Η 18χρονη εξαφανίστηκε την Τετάρτη από το Ηράκλειο και βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στον Άγιο Νικόλαο, έπειτα από ώρες αγωνίας.

Πηγή: neakriti.gr