Η ΕΜΛ Φιλιππούπολης, στις 19 Οκτωβρίου 2019 τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Φιλιππούπολης, μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των μαρτυρικώς και ειρηνικώς τελευτησάντων προγόνων της, μελών των ΔΣ και μελών της Λέσχης τιμώντας έτσι τους προγόνους καταγωμένους από την Ανατολική Ρωμυλία

Ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Δελαρούδης Σιδέρης αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας, όπου με λόγο γλαφυρό και συγκινητικό αναφέρθηκε στο δέσιμο της πρώτης γενιάς των προσφύγων που βίαια ξεριζώθηκε από την Ανατολική Ρωμυλία  το 1906 έως το 1924 – 1925 και μεταφυτεύτηκε στα φιλόξενα χώματα της Ελλάδος και ειδικότερα στη Νέα Φιλιππούπολη Λάρισας.

Στο μνημόσυνο παρεβρέθηκαν ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος, η αντιδήμαρχος Ρίτα Απρίλη, πρώην πρόεδροι της ΕΜΛΦ και μέλη του σημερινού ΔΣ της λέσχης, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας με τον αντιπρόεδρο κ. Λουλούδη Γιάννη, τη Γενική Γραμματέα κα Δώρα Σκοδραμούδη και την Έφορο Δημοσίων Σχέσεων κα Γερακίνα Μηνούδη, όπως και πλήθος κόσμου.

Πηγή: larissanet.gr