Στο στόχαστρο των αναρχικών στα Εξάρχεια έχουν βρεθεί οι μισθώσεις ακινήτων μέσω της πλατφόρμας Airbnb στην περιοχή, αναφέρει σε ρεπορτάζ του BBC. Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο κάνει αναφορά σε βανδαλισμούς που έχουν γίνει τον Σεπτέμβριο σε ενοικιαζόμενα ακίνητα «στην περιοχή που είναι πολύ κοντά στην καρδιά της Αθήνας”.

 

BBC: Το Airbnb εξαγριώνει τους αναρχικούς στα Εξάρχεια

 

Σύμφωνα με το BBC, οι αναρχικοί μετά τις επιθέσεις τους ανάρτησαν στο διαδίκτυο και το «μανιφέστο” τους, το οποίο ανέφερε: «τουρίστες του Instagram, οι μπάτσοι δεν θα σας σώσουν. Δεν είστε καλοδεχούμενοι και δεν είστε ασφαλείς εδώ”. Η ανάρτηση έγινε από μια ομάδα υπό την επωνυμία «Exarcheia Tourism».

Σύμφωνα με τους ιδρυτές αυτής της αναρχικής ομάδας, στόχος τους είναι να χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά δίκτυα για άμεση δράση κατά της αναβάθμισης της περιοχής- μίας έννοιας που συχνά επαναλαμβάνεται από τους κατοίκους των Εξαρχείων.

 

bbc_airbnb

Τουρίστες φύγετε

Πολλές από τις ακροαριστερές ομάδες οι οποίες έχουν ισχυρή παρουσία στην περιοχή έχουν ξεκινήσει να καλούν τους τουρίστες να φύγουν από τα Εξάρχεια. Συνήθως χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περάσουν το μήνυμα τους.

Βέβαια και για μια μερίδα των κατοίκων η «τουριστικοποίηση” μέσω του Airbnb αποτελεί ένα πρόβλημα. Όπως αναφέρουν από λύση για την επίτευξη ενός έξτρα εισοδήματος στα χρόνια της κρίσης, έχει μετατραπεί σε απειλή. Και αυτό γιατί επενδυτές εξαγοράζουν ολόκληρα κτήρια στην περιοχή, εξαναγκάζοντας τος κατοίκους να φύγουν, αναφέρει το BBC.

Πηγή: capital.gr