Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 20:15, 91 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας και 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ύδρας – Τι δηλώνει ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας στο protothema.gr

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 20:15, 91 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας και 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ύδρας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «δίνει» το μέγεθος στα 4,1 Ρίχτερ.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος περίπου πέντε χιλιομέτρων και ως εκ τούτου έγινε αισθητός και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας, σημείωσε ότι η περιοχή της Ύδρας ιστορικά είναι χαμηλής σεισμικότητας και η αποψινή δόνηση ήταν περίπου στο μέγιστο της δυναμικότητάς της.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στις 27 Σεπτεμβρίου είχαμε άλλη μια δόνηση 3,6 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, ο κ. Λέκκας είπε ότι «παρακολουθούμε το φαινόμενο», αλλά χωρίς ανησυχία, με δεδομένη την ιστορικά χαμηλή σεισμικότητα της περιοχής.

protothema.gr