«Κλείδωσε», πριν λίγη ώρα η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στις 7 Ιανουαρίου.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται η σημασία της Ελλάδας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα, τονίζεται πως οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τρόπους να ενισχύσουν τα διαχρονικά στρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών για τη σταθερότητα, ευημερία και συνεργασία στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα «η επίσκεψη [του Έλληνα πρωθυπουργού] θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου και θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς ΗΠΑ – Ελλάδας στην οικονομία, την ασφάλεια και τον πολιτισμό».

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν «σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ», και προσθέτει: «ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους να προωθήσουν τα μακροχρόνια στρατηγικά συμφέροντα στην ενίσχυση της σταθερότητας, ευημερίας και συνεργασίας στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει επίσης τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ιδιαίτερα στο 5G, αντιμετωπίζοντας την επιζήμια επιρροή στην περιοχή και προωθώντας την θρησκευτική ελευθερία σε παγκόσμιο επίπεδο».

Πηγή: capital.gr