Πρόκειται για την πόλη Σαμιτζιόν που βρίσκεται στους πρόποδες του ιερού βουνού της Βόρειας Κορέας

Πανηγυρικό ήταν την Δευτέρα το κλίμα στη Βόρεια Κορέα καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκοψε την κόκκινη κορδέλα για την πόλη Σαμιτζιόν, μια πόλη που χαρακτηρίζεται ως «σοσιαλιστική ουτοπία» και βρίσκεται στους πρόποδες του ιερού βουνού της χώρας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων χαρακτήρισε «επιτομή του μοντέρνου πολιτισμού» την πόλη μεταδίδοντας εικόνες από τους εορτασμούς με τα πυροτεχνήματα.

Σε φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο Κιμ Γιονγκ Ουν ποζάρει χαμογελαστός στον φωτογραφικό φακό ενώ κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

000_1MR4Y8
000_1MR4Y7
000_1MR4ZM
000_1MR4ZL
000_1MR4ZH

Στη Σαμιτζιόν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας, υπάρχουν νέα διαμερίσματα, ξενοδοχεία αλλά και χιονοδρομικό κέντρο.

Στην πόλη μπορούν να μείνουν συνολικά 4.000 οικογένειες με τον αριθμό των οικοδομικών τετραγώνων να ανέρχεται σε 380.

Η Σαμιτζιόν αποτελεί ένα από τα εμβληματικότερα έργα της εποχής Κιμ Γιονγκ Ουν παρά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν κυρίως λόγω των ελλείψεων σε οικοδομικά υλικά στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιστράτευσε νεαρούς σε ηλικία εργάτες στους οποίους ωστόσο δεν δόθηκαν μισθοί παρά μόνο ελάχιστο φαγητό – όπως καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργάνωσεις – για εργασία 12 ωρών επί 10 χρόνια με μοναδικό αντάλλαγμα την είσοδο σε μια πανεπιστημιακή σχολή ή στο πανίσχυρο εργατικό κόμμα της Βόρειας Κορέας.

protothema.gr