Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Λονδίνο, μετά τα συνεχόμενα κρούσματα επιθέσεων με μαχαίρι εις βάρος πολιτών.

Μόνο χθες, Πέμπτη, με ένα 24ωρο τρεις άνθρωποι προστέθηκαν στην μακρά λίστα των νεκρών. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος κοντά στα Χάροντς, στην πολυτελή περιοχή του Knightsbridge.

Το θύμα βρέθηκε αναίσθητο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η αστυνομία πήγε στο σημείο μετά από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι. Παρά τις προσπάθειες, ο άντρας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και λίγο αργότερα, επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ένα άλλο θύμα υπήρξε στο Ντέμπφορντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Επίσης, λίγο νωρίτερα, το απόγευμα, ένας άλλος άντρας, 22 ετών, δέχθηκε επίθεση στο Χάκνεϊ, στο ανατολικό Λονδίνο, με την αστυνομία να συλλαμβάνει τέσσερις ανθρώπους με την υποψία της ανθρωποκτονίας. Ανάμεσά τους ένας 14χρονος, δύο 26χρονοι κι ένας 23χρονος.

Marius Zarnescu@mariuszarnescu

A man died in a stabbing in Knightbridge at around midnight last night.
«Police were called to Brompton Road, SW1 at 00:02hrs to a report of a stabbing.http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/breaking-three-people-stabbed-death-21037477.amp  🇬🇧

View image on TwitterView image on Twitter
See Marius Zarnescu’s other Tweets

Ο τραγικός απολογισμός

Τα τρία αυτά κρούσματα, ανέβασαν τη μαύρη λίστα των νεκρών στο Λονδίνο στους 134 για το 2019, ξεπερνώντας τον αριθμό του 2018, ενώ έχουμε ακόμα ένα μήνα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι 134 νεκροί -μέχρι στιγμής- έχουν ήδη ξεπεράσει τους 132 του 2018, ενώ είναι ο υψηλότερος αριθμός τα τελευταία 11 χρόνια, δηλαδή από το 2008 και τους 154 νεκρούς.

in.gr