Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ΓΟΥΙΤΝΕΪ ΣΕΪΡΕΡ

Από τις ΕΚδόσεις Ωκεανός

Η καλύτερη επιλογή της Oprah Winfrey για το 2019.
     Μία από τις εξαιρετικές επιλογές του Amazon για το 2019.

 

Μια ιστορία παθιασμένου έρωτα που διαδραματίζεται στο Παρίσι της δεκαετίας του 1930
ανάμεσα στο διάσημο μοντέλο της
Vogue και μετέπειτα φωτογράφο Λη Μίλερ

και στον Σουρεαλιστή- Ντανταϊστή Καλλιτέχνη Μαν Ρεϊ

H Λη Μίλερ φτάνει στο Παρίσι το 1929. Πανέμορφη και ταλαντούχα, έχει αφήσει πίσω της μια πετυχημένη καριέρα μοντέλου για να κυνηγήσει το μεγάλο όνειρό της να γίνει καλλιτέχνης. Τραβάει την προσοχή του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Μαν Ρέι, και παρόλο που εκείνος θέλει να τη χρησιμοποιήσει απλά ως μοντέλο, ανάμεσά τους αναπτύσσεται ένας θυελλώδης έρωτας που σκοντάφτει στις προηγούμενες σχέσεις του με διάσημες καλλιτέχνιδες.

Το ειδύλλιό τους ξετυλίγεται με φόντο το μποέμικο Παρίσι, περνώντας νύχτες σε καμπαρέ γεμάτα καπνό, οπιοποτεία, και πάρτυ στα οποία συχνάζουν διάσημα ονόματα της τέχνης. Ο Πολ Ελυάρ, ο Ζαν Κοκτώ, ο Τρίσταν Τσάρα, ο Νταλί, η Γκαλά, είναι μόνο μερικοί από τους διάσημους που θα γνωρίσει η Λη. Αλλά καθώς η Λη αρχίζει να υψώνει το ανάστημα της και να μεταμορφώνεται από μούσα σε καλλιτέχνιδα, η ζήλια του Μαν ξεφεύγει από τον έλεγχο, και μετά από λίγο οι αμοιβαίες προδοσίες τους απειλούν να τους καταστρέψουν.

 

Σειρά: Ξένη λογοτεχνία

Σελ:  608  | Τιμή:  16,90

1η κυκλοφορία:  Οκτώβριος 2019

ISBN: 978-960-643-012-1

1η έκδοση  5.000 αντίτυπα

Κωδικός είδους: ΩΚ 285

 

H ΓΟΥΙΤΝΕΪ ΣΕΪΡΕΡ κατέχει Μάστερ Καλών Τεχνών στη συγγραφή από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Η Εποχή του Φωτός είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Πηγή: Εκδόσεις Ωκεανός – www.oceanosbooks.gr – Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος