Συντετριμμένη από την είδηση που έχει κυριεύσει το μυαλό μου, αναρωτιέμαι πώς σε μία εποχή που η τεχνολογία έχει αλλάξει τον κόσμο και έχει επινοήσει τόσα επιτεύγματα μπορούμε να αναφέρουμε και να υποστηρίζουμε την άποψη ότι η απώλεια τόσων ανθρώπων οφείλετε σε μπέρδεμα και έγινε κατά λάθος.  Και φυσικά αναφέρομαι στην κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους από τον ιρανικό στρατό σε μια περίοδο πολέμου με τις ΗΠΑ.

Ο τυχοδιωκτισμός που επικρατεί στις μέρες μας, αποτελεί ένα φαινόμενο που έχει επηρεάσει τις δύο αυτές χώρες, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν όλα τα αθέμιτα μέσα για να πετύχουν το σκοπό τους. Συναισθήματα γεμάτα μίσος και διχόνοια, παραβίαση των ηθικών αρχών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκμετάλλευση της κάθε στιγμής για πόλεμο, είναι οι εικόνες που επικρατούν όλες αυτές τις μέρες και εκτυλίσσονται στα μάτια μας.

Δε νοείτε, να διανύουμε τις πρώτες μέρες του 2020 και να κάνουμε λόγω για αφαίρεση ζωών και για πόλεμο. Σήμερα που το πολίτευμα των περισσότερων χωρών είναι η Δημοκρατία, που η θανατική ποινή έχει καταργηθεί και που τα κράτη έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συμπαράστασης μεταξύ τους. Επίσης, τα τραγικά αυτά λάθη δεν διορθώνονται με δηλώσεις του τύπου είναι μία απερίγραπτη τραγωδία, ήταν ένα φρικτό λάθος ή  απαλλαχτήκαμε από ένα τέρας που σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς. Δυστυχώς αυτές οι δηλώσεις δεν μπορούν να διορθώσουν τις πράξεις, ούτε να επαναφέρουν στη ζωή τόσους ανθρώπους. Αυτές οι δηλώσεις εκφωνούνται μόνο για να ακουστούν, γιατί ίσως πρέπει κάτι να δηλώσουν στον τύπο από τον οποίο ερωτώνται, ώστε να δικαιολογηθούν.

Ζωή. Μία λέξη τόσο μικρή που φέρει μέσα της πολλά συναισθήματα, εικόνες, αναμνήσεις, όρεξη για να συνεχίσεις να ζεις και να παλεύεις για να κάνεις πράξει όλα αυτά που ονειρεύτηκες, μπορεί να σβήσει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Πόνος, θλίψη και ένα απέραντο γιατί είναι τα συντρίμμια που αφήνει πίσω της αυτή η λέξη. Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε πως τα πράγματα θα ακολουθήσουν διαφορετική πορεία, πως η ειρήνη θα πρωταγωνιστήσει και πάλι και πως εικόνες χαράς και ευτυχίας θα πλαισιώνουν τα ειδησεογραφικά site. Ίσως αυτή η σκέψη να μοιάζει με ουτοπία, ίσως πάλι και όχι.