Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Στο ενδιάμεσο απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Ειδική Αγωγή.

Toν Σεπτέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις Εκδόσεις Γερμανός με τίτλο «Λέξεις χωρίς ήχο». Την ίδια περίοδο ολοκλήρωσε και τις σπουδές της στο τμήμα δημιουργικής γραφής, στο εργαστήρι «Tabula Rasa» και ξεκίνησε να αρθρογραφεί. Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε και το πρώτο της μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Πηγή με τίτλο «Κλεψύδρα ζωής».

Πρόκειται για μια κοινωνική – ρομαντική ιστορία, με τόσο ζωντανές περιγραφές, που δημιουργούν στον/στην αναγνώστη/ρια την εντύπωση πως παρακολουθεί μια ταινία! Το τέλος είναι ανατρεπτικό, αφήνοντας μια γλυκόπικρη αίσθηση. Είναι ευκολοδιάβαστο, δημιουργώντας παράλληλα προβληματισμούς, σχετικά με τα ζητήματα που θίγει.

Συνέντευξη στο Polis Post και το Γιώργο Διαμάντη

Τι ήταν εκείνο που σας οδήγησε στο δρόμο της συγγραφής;

Η συγγραφή ήρθε από μόνη της. Τα μικρά στιχάκια έγιναν παράγραφοι, οι παράγραφοι σελίδες και οι σελίδες βιβλίο.

– Τι χρειάζεται για να μας τραβήξει κοντά του ένας άνθρωπος;

Όπως αναφέρω και σε ένα αντίστοιχο άρθρο, υπάρχει ένα βασικό συστατικό που δεν το παρατηρούμε κι όμως επηρεάζει άμεσα την τελική ετυμηγορία, εμφανίζει ή εξαφανίζει την οποιαδήποτε ομορφιά, αναδεικνύει ή θάβει την προσωπικότητα, εκμηδενίζει τη σημασία ύπαρξης ή μη χρήματος. Το συστατικό αυτό είναι η αύρα του ανθρώπου. Υπάρχουν άνθρωποι που τους βλέπεις και σε τραβάνε κατευθείαν κοντά τους, θέλεις να τους βλέπεις, να τους μιλάς, να τους ακούς. Έτσι μαγικά σε ηρεμούν, σε επανδρώνουν με αισιοδοξία, γίνεσαι καλύτερος, πιο ήρεμος, πιο αληθινός, πιο ανθρώπινος.

-Τι είναι ευτυχία; Υπάρχει;

Ευτυχία είναι ένα ταξίδι, ένα βιβλίο, ένα καλό φαγητό, μια θεατρική παράσταση, μια βόλτα με αγαπημένα πρόσωπα, μια αληθινή συζήτηση, μια αγκαλιά, μια καλή κουβέντα. Είναι γύρω μας, είναι παντού, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να την υποδεχτούμε.

 – Η εσωτερική θέληση-δύναμη που έχουμε μέσα μας μπορεί να αλλάξει τη ζωή µας; Να μας οδηγήσει σε νέα όρια;

Η θέληση μας επηρεάζει άμεσα τις όποιες αποφάσεις μας, τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τη στάση μας γενικότερα απέναντι στη ζωή. Η κάθε μέρα κρύβει και μια νέα πρόκληση και ο τρόπος που χειριζόμαστε την κάθε μάχη και συνθήκη, καθορίζει την πορεία και την περπατησιά μας στη ζωή.

– Τα όνειρα γίνονται πράξεις;

Άμα καταστρώσεις το κατάλληλο πλάνο, άμα απεμπλακείς από συνήθειες που σε τραβάνε πίσω, άμα σηκώσεις τα μανίκια και βουτήξεις ο ίδιος μέσα στο όνειρο και κάθε μέρα δαμάζεις και ένα νέο κύμα, τότε σύντομα θα βρεθείς στη στεριά που ονειρεύεσαι.

– Ο πιο σημαντικός ρόλος της μάνας είναι να προσφέρει προστασία ή να αστράφτει το χαμόγελο του παιδιού;

Ο ρόλος της μητέρας είναι πολυπαραγοντικός και ακόμη  και η πιο απλή απάντηση θα απαιτούσε σελίδες επί σελίδων.

 -H «Kλεψύδρα ζωής» είναι το πρώτο σας μυθιστόρημα και το δεύτερο βιβλίο. Με ποια αφορμή γράφτηκε;

Μια σκέψη, μια συνθήκη, μια εικόνα πυροδότησαν την όλη ιστορία που κλωθογύριζα για καιρό στο μυαλό μου και έτσι η γραφή της ήρθε αβίαστα και φυσικά. Με γοήτευσε η αλήθεια αυτού του βιβλίου και στο ότι ωθεί τον κάθε αναγνώστη να ανακαλύψει τη δική του αλήθεια.

-«Λέξεις χωρίς ήχο», από τις Εκδόσεις Γερμανός. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Πρόκειται για ένα ανθολόγιο  λογοτεχνικών κειμένων που έγραψα σταδιακά και με το οποίο συστήθηκα για πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό.

– Ε-book η «Κινούμενη πόλη. Γιατί αυτή η επιλογή;

Η «Κινούμενη Πόλη» είναι ένα διήγημα, το οποίο απέσπασε βραβείο σε Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι εκδόσεις «Εντύποις» και εντάχθηκε στο συλλογικό τους έργο με τίτλο: «Ένα βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη». Ήθελα λοιπόν να μοιραστώ ένα αγαπημένο μου κείμενο με έναν πιο άμεσο και γρήγορο τρόπο.

– Τι άλλο ετοιμάζεται για μετά;

Αν και δεν έχω βάλει την οριστική τελεία, ωστόσο ετοιμάζω μια ιστορία που ευελπιστώ να αγγίξει καρδιές και να προβληματίσει.

 

Γνωρίστε το βιβλίο