Η Αγαπημένη των  Θεών

 ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ

 Όλοι μας έχουμε δίπλα μας ένα φύλακα άγγελο που μας προστατεύει στη ζωή μας. Πολλές φορές ακούμε να λέμε  για την αγάπη που νιώθουμε για κάποιον Άγιο ο οποίος μας έχει ευεργετήσει όταν είχαμε ανάγκη  και τον θεωρούμε προστάτη μας.

Η ιστορία  του συγκεκριμένου βιβλίου αναφέρεται σε ένα κορίτσι την Άρτεμη η οποία από την πρώτη στιγμή που αντίκρισε το φως της ζωής  φάνηκε να είχε κάποιο θεό δίπλα της για να την προστατεύει. Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο αφού  σε μία νύχτα με μεγάλη καταιγίδα βρέθηκε να κοιμάται  νεογέννητη  μέσα σε μια βάρκα. Συντροφιά μόνο τη θάλασσα  που ξαφνικά ηρέμησε . Όλα διαδραματίζονται στο αρχαιολογικό χώρο της Δήλου. Εκεί που ο Θεός Απόλλωνας  μαγεύει με τη λύρα του   και οι θεοί πιασμένοι χέρι χέρι ακολουθούν το υπέροχο σκοπό του.

Στο ιερό αυτό νησί  μεγάλωσε η Άρτεμη  με  αγάπη και με την  ευχή των γονέων που την αγάπησαν σαν δικό τους παιδί, να τρέξει για να κυνηγήσει τα όνειρά της. Το αποφασίζει. Το κάνει. Τολμά. Χωρίς την πραγματική της ταυτότητα χωρίς να ξέρει που πραγματικά ανήκει όταν μαθαίνει ότι δεν είναι το πραγματικό τους παιδί. Η ζωή κρύβει δυσκολίες  περιπέτειες πολλές ώρες αγωνίας, Όμως όταν έχεις τους θεούς δίπλα σου τα καταφέρνεις μια χαρά.  Αφού όπως αποδεικνύεται είσαι η Αγαπημένη τους.

Μαρία Μαυρουδή