Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 ακόμη τραυματίστηκαν – ανάμεσά τους παιδιά – από μια έκρηξη ενός φορτηγού που μετέφερε αέριο τυλίγοντας στις φλόγες σπίτια σε συνοικία της περουβιανής πρωτεύουσας Λίμα, σε ένα δυστύχημα που ο πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα χαρακτήρισε «τραγωδία».

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη (23/1) στις 07:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), όταν ένας σωλήνας ενός φορτηγού βυτιοφόρου μεταφοράς αερίου αποκόπηκε από το όχημα όταν αυτό πέρασε από ένα σαμαράκι δρόμου, προκαλώντας διαρροή αερίου και έπειτα ισχυρή έκρηξη.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε γειτονικά σπίτια στη δημοφιλή περιοχή Βίγια Ελ Σαλβαδόρ, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβεστικά οχήματα.

«Τουλάχιστον 14 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την έκρηξη ενός φορτηγού βυτιοφόρου που μεταφέρει φυσικό αέριο» δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Αλφόνσο Πανίζο σε τηλεοπτικό δίκτυο.

 

Η υπουργός Υγείας Ελίζαμπεθ Χινοστρόσα δήλωσε πως παραπάνω από τα μισά θύματα βρίσκονται σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση, με εγκαύματα που καλύπτουν πάνω από το 80% της επιφάνειας του σώματος τους.

«Με δεδομένο το μέγεθος των συνεπειών, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αυτό μια τραγωδία», είπε ο πρόεδρος Βισκάρα σε δημοσιογράφους.

Πηγή: cnn.gr