Οι αρχές της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι ανακοίνωσαν άλλες 1.886 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις σε όλη την κινεζική επικράτεια τη Δευτέρα

Με αμείωτο ρυθμό εξακολουθεί να μεγαλώνει η λίστα θανάτου από την επιδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός COVID-19 στην Κίνα. Κατά το τελευταίο 24ωρο, άλλοι 98 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα και ιδιαίτερα στην επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε η επιδημία, πριν εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 30 χώρες ανά τον κόσμο και σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Στη συντριπτική πλειονότητά τους, οι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας, όπου αναφέρθηκαν 93 νεκροί, οι 72 εκ των οποίων στη μεγαλούπολη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε ο COVID-19 τον Δεκέμβριο.

Σε όλη την επικράτεια, εντοπίστηκαν 1.886 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, αριθμός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων στην Κίνα μέχρι στιγμής σε 72.436.

Εκτός της Χουμπέι, οι κινεζικές αρχές κατέγραψαν τρεις θανάτους στην επαρχία Χενάν και από έναν θάνατο στις επαρχίες Χεμπέι και Χουνάν.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, ο αριθμός των κρουσμάτων πνευμονίας εκτός της Χουμπέι μειώθηκε για 14η συνεχόμενη ημέρα σε 79, ενώ την 3η Φεβρουαρίου για παράδειγμα είχαν καταγραφεί 890.

protothema.gr