Η McLaren «ψωνίζει» κινητήρες από τη Renault, ύστερα από την αποτυχημένη συνεργασία της με τη Honda. Η βρετανική ομάδα έχει κάνει ήδη κάποιες δοκιμές και βλέπουν ότι οι Γάλλοι, ασχολήθηκαν πολύ και ο νέος κινητήρας τους έχει βελτιώσει τις αδυναμίες που είχε πέρυσι. Ο τεχνικός διευθυντής της McLaren, Τζέιμς Κι, λέει ότι το βήμα που έχουν κάνει προς τα εμπρός είναι εμφανές και θα έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις τους στην πίστα.

Οι δηλώσεις

«Νομίζω ότι ένα από τα θετικά που έχουμε σε σύγκριση με πέρυσι είναι ότι η Renault έχει κάνει ένα εμφανές βήμα προς τα εμπρός στον κινητήρα. Η ταχύτητα στην ευθεία έχει αυξηθεί σημαντικά και μας βοηθάει να βελτιωθούμε. Θεωρώ ότι η ανταγωνιστικότητα του κινητήρα της Renault ήταν σε ένα καλό επίπεδο πέρυσι, ήμασταν κοντά με τη Mercedes και με τη Honda επίσης (που προμηθεύει Red Bull). Θα δούμε πως θα τα πάμε φέτος» είπε ο Τζέιμς Κι σε δηλώσεις του.

Πρώτη εικόνα στη Βαρκελώνη

Η McLaren για φέτος έχει παρουσιάσει το μονοθέσιό της και οι οδηγοί θα παραμείνουν οι ίδιοι, δηλαδή ο Κάρλος Σάινθ και ο Λάντο Νόρις. Η MCL35 έχει όλα τα φόντα για να φέρει καλά αποτελέσματα στη McLaren φέτος, ειδικά αν ο κινητήρας φανεί αντάξιος των προσδοκιών της ομάδας! Καλύτερη εικόνα θα έχουμε με την εκκίνηση των πρώτων χειμερινών δοκιμαστικών, στις 19 Φεβρουαρίου, που θα διεξαχθούν στην πίστα της Βαρκελώνης.

Πηγή: gazzetta.gr