Ένα νέο κτίριο στην όχθη του ποταμού Κάμα στο Περμ της Ρωσίας ετοιμάζεται να γίνει κέντρο όπερας και μπαλέτου της Ακαδημίας Τσαϊκόφσκι. Μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη η πόλη Περμ διαθέτει ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα της Ρωσίας.

Το ομολογουμένως εξαιρετικά εντυπωσιακό κτίριο της όπερας σχεδιασμένο από τους Αμερικανούς αρχιτέκτονες της wHY Architecture είναι ένα διαφανές κτίριο που επιτρέπει στους περαστικούς να βλέπουν το εσωτερικό του, ενώ το συνδέουν με τον χώρο που το περιβάλλει. Η κυρτή οροφή και η καμπύλη πρόσοψη φιλοδοξεί να θυμίζει τη ροή της κίνησης των χορευτών που δίνουν εκεί παραστάσεις.

Τα χάλκινα στοιχεία του κτιρίου αποτελούν μια υπενθύμιση της ιστορίας εξόρυξης χαλκού στην περιοχή Kalargy, μια γεωλογικά πλούσια περιοχή στα νότια Ουράλια της Ρωσίας που γειτονεύει με την πόλη Περμ. Ο σχεδιασμός της νέας όπερας ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις που θέλουν τα πολιτιστικά κέντρα να συνδέονται με τους υπαίθριους χώρους. Το υπάρχον θέατρο της Όπερας και Μπαλέτου στην πόλη Περμ είναι ένα από τα πρώτα της χώρας, χρονολογείται από το 1870 και φιλοξενεί μία από τις πιο δημοφιλείς ομάδες μπαλέτου της Ρωσίας. Ο Ρώσος συνθέτης Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι γεννήθηκε στην περιοχή και το νέο κτίριο θα πάρει τιμητικά το όνομά του.

Πηγή: elculture.gr