«Η Γερμανία επιμένει εμμονικά στο μοντέλο της λιτότητας που εγκλώβισε την Ευρώπη στην κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής για τον κορωνοϊό

Κριτική στη στάση της Γερμανίας, που τάσσεται κατά της έκδοσης κορωνοομολόγου, άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής, αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ευρώπη, ή θα αφήσει τη λιτότητα, ή θα υπονομεύσει την ίδια της την ύπαρξη», δλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε  μνημονεύοντας τον Κέινς: «Η δυσκολία δεν έγκειται στην ανάπτυξη νέων ιδεών, αλλά στο πώς θα αφήσουμε πίσω μας τις παλιές. Πόσο επίκαιρα ακούγονται τα λόγια του Τζ. Μ. Κέινς, αν και τα είπε 84 χρόνια πριν, ανάμεσα στους δύο πολέμους… Ακόμα και στις σημερινές τραγικές στιγμές για την ανθρωπότητα, η Γερμανία επιμένει εμμονικά στο μοντέλο της λιτότητας που εγκλώβισε την Ευρώπη στην κρίση. Η ευρωπαϊκή ηγεσία, είτε θα αφήσει πίσω της τις καταστροφικές αυτές πολιτικές ώστε να προστατεύσει τους λαούς της, είτε θα καταδικάσει την Ε.Ε. σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, που θα υπονομεύσει, όχι μόνο τις θυσίες των λαών της, αλλά και την ίδια της την ύπαρξη».

protothema.gr