1. Ζητήστε από τα παιδιά να πιάσουν αντικείμενα με τα δάχτυλά των ποδιών τους και να τα βάλουν σε ένα καλάθι.

2. Ακούστε μαζί τραγούδια όπου ξαφνικά σταματάτε τη μουσική. Σε εκείνο το σημείο το παιδί θα πρέπει να παγώσει τις κινήσεις του και να μείνει άγαλμα. Παιχνίδι ετοιμότητας, αντανακλαστικών και πολύ… γέλιου!

3. Τι θα λέγατε για ένα πλυντήριο αυτοκινήτων στον… νεροχύτη; Πλύνετε μαζί τα αυτοκινητάκια του με τη βοήθεια ενός ποτιστηριού. Στεγνώστε τα πάνω σε μία χνουδωτή πετσέτα.

4. Βάλτε αντικείμενα και παιχνίδια πάνω στο τραπέζι. Ζητήστε από το παιδί να κλείσει για λίγο τα μάτια του και κρύψτε κάποια από τα αντικείμενα. Ζητήστε του να θυμηθεί ποια λείπουν!

5. Απλώς φουσκώστε  ένα μπαλόνι και φροντίστε μαζί με το παιδί να μην αγγίξει το πάτωμα. Υπάρχει… κίνδυνος να λατρέψετε αυτό το παιχνίδι περισσότερο κι απ’ το παιδί!

6. Μπάσκετ με ένα κάδο και μια μικρή μπάλα που θα έχετε φτιάξει από φύλλα εφημερίδων ή περιοδικών για να μην πετιέται μακριά και με φόρα μέσα στο σπίτι.

7. Ορίστε κάθε φορά από ένα χρώμα και ζητήστε του να σας φέρει 2-3 αντικείμενα που βρίσκονται στο δωμάτιο με το ίδιο χρώμα.

8. Βάλτε σε μια υφασμάτινη τσάντα αντικείμενα του σπιτιού ή παιχνίδια και ζητήστε από το παιδί να βάλει μέσα το χέρι και να περιγράψει ποιο αντικείμενο έπιασε χωρίς να το δει.

9. Κρύψτε μέσα στο σπίτι ένα αντικείμενο που θα έχετε συμφωνήσει από πριν και δώστε οδηγίες στο παιδί για να το βρει. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις «ζεστό» η «πορτοκάλι» όταν πλησιάζει στην εύρεσή του ή «κρύο» και «λεμόνι» όταν απομακρύνεται.

10. Πάρτε τρία ίδια πλαστικά αδιαφανή ποτήρια από το ντουλάπι, γυρίστε τα ανάποδα και βάλτε κάθε φορά σε ένα διαφορετικό από αυτά ένα μικρό αντικείμενο. Πείτε του παιδιού να μαντέψει μέσα σε ποιο ποτήρι βρίσκεται κάθε φορά.

11. Φτιάξτε ένα σιδηρόδρομο από μανταλάκια. Προσαρμόστε μαζί την μια άκρη από το ένα μανταλάκι στη λαβίδα του άλλου και φτιάξτε την πιο εντυπωσιακή ευθεία!

12. Οργανώστε ένα φανταστικό «tea party» με καλεσμένους -ποιους άλλους;- τα κουκλάκια τους! Χρησιμοποιήστε τα κουζινικά που έχουν τα παιδιά για παιχνίδια, στρώστε χαρτοπετσέτες για τραπεζομάντηλα και υποδεχτείτε τους καλεσμένους σαν να ήταν αληθινά πρόσωπα…

ΠΗΓΗ: https://www.nannuka.com