Τη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης εκτός του αστικού ιστού της πόλης ζητάει το ΚΚΕ, μέσω Ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος ΠαπαναστάσηςΘανάσης Παφίλης και Λεωνίδας Στολτίδης.

Παραθέτουμε την Ερώτηση:

«Σε περιοδεία που πραγματοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στην περιοχή της Ξάνθης και συγκεκριμένα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης της Ξάνθης, διαπιστώθηκε ότι οι εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της πόλης. Το γεγονός αυτό λόγω των έντονων κυκλοφοριακών προβλημάτων δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες και προβλήματα όσον αφορά τη δυνατότητα της άμεσης επέμβασης σε συμβάντα.

Για το σκοπό αυτό καθίσταται αναγκαία η άμεση εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη μετεγκατάσταση των υποδομών της Πυροσβεστικής εκτός αστικού ιστού της πόλης της Ξάνθης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για τη μετεγκατάσταση εκτός του αστικού ιστού της πόλης της Ξάνθης, για την εγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας;».