Σημαντικές εξελίξεις προέκυψαν στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, που έγινε την Πέμπτη (21/5) και αφορούσε το φινάλε της τρέχουσας σεζόν, αλλά και την επόμενη μέρα της Basket League.  Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση που έλαβαν οι ομάδες, ο ΕΣΑΚΕ θα εισηγηθεί στην ΕΟΚ για την ανάδειξη του Παναθηναϊκού ως πρωταθλητή για την τρέχουσα περίοδο που διεκόπη λόγω κορονοϊού κι ενώ το «τριφύλλι» είχε δύο νίκες περισσότερες από τη δεύτερη ΑΕΚ και πέντε από το τρίτο Περιστέρι. Με αυτό τον τρόπο, και μολονότι ο Παναθηναϊκός μειοψήφισε (!) επιλέγοντας το λευκό, οι «πράσινοι» με ψήφους 13-1 θα κατακτήσουν το 39ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία τους.

Προηγουμένως, η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση για Final 8 που όμως έπεσε στο κενό. Η Ενωση πρότεινε πλάνο για να τελειώσει η σεζόν στα γήπεδα κάτι όμως που βρήκε αντίθετες τις υπόλοιπες ομάδες. Η τελική βαθμολογία επικυρώθηκε και μπήκε οριστικά τελεία στο εφετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα, αποφασίστηκε να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ ο ΠΑΟΚ και ο Αρης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως μία ή δύο ομάδες από την Α2 θα ενταχθούν στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Θεωρείται επίσης δεδομένο ότι μια εξ αυτών θα είναι ο Χαρίλαος Τρικούπης.

Από εκεί και πέρα, το διοικητικό συμβούλιο έβγαλε ειδήσεις σε όλα τα μέτωπα, καθώς έβαλε νέα δεδομένα στο τραπέζι για το πρωτάθλημα της επομένης σεζόν. Και τούτο διότι, από εδώ και πέρα, κάθε ομάδα θα πρέπει να δίνει 60.000 ευρώ για την εγγυητική και άλλα 140.000 ευρώ στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ. Ταυτόχρονα, το κατώτατο όριο μπάτζετ θα είναι στα 800.000 ευρώ, με την ευελιξία να μετατραπεί αυτό το ποσό μέχρι και 600.000 ευρώ.  Επιπλέον, κατατέθηκε πρόταση για Super Cup στο ξεκίνημα της σεζόν μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας.

Πηγή: ethnos.gr