Σε τουλάχιστον 97 ανέρχονται οι νεκροί από τη συντριβή του Airbus A320 σε κατοικημένη περιοχή του Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών. Δύο είναι οι επιζώντες.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου συμπεριλαμβάνονται σε αυτό τον απολογισμό και οι επιχειρήσεις διάσωσης έληξαν το Σάββατο το πρωί, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της επαρχίας Σιντ.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της της κρατικής εταιρείας αερομεταφορών, Άρσαντ Μάλικ, το αεροσκάφος ήταν στην «τελική προσέγγιση» στο αεροδρόμιο του Καράτσι όταν συνέβη ένα περιστατικό.

Το αεροσκάφος, που ξεκίνησε πτήσεις το 2004, πετούσε υπό τα χρώματα της PIA από το 2014, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Airbus.

«Το τελευταίο που ακούσαμε από τον πιλότο ήταν ότι είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα», είπε ο Χαν. «Του είπαν από το αεροδρόμιο ότι και οι δύο διάδρομοι ήταν έτοιμοι και μπορούσε να προσγειωθεί αλλά εκείνος αποφάσισε να κάνει μια στροφή (…) Είναι ένα πολύ τραγικό συμβάν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αχμάντ Σαχ, ο πιλότος είπε ότι «έχασε έναν κινητήρα» και στη συνέχεια έστειλε «σήμα κινδύνου» στον πύργο ελέγχου.

Η Άζρα Πέσο, υπουργός Υγείας της επαρχίας Σιντ έκανε λόγο για τρεις επιζήσαντες. Άλλοι αξιωματούχοι της επαρχίας ανέφεραν έναν ή δύο.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν δήλωσε «σοκαρισμένος και συντετριμμένος» από την καταστροφή.

Πηγή: cnn.gr