Συνεργασία με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων είχε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σχετικά με το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», προβλέπεται η ένταξη Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και, συγκεκριμένα, στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

Δεδομένου ότι στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, στα μαθήματα ζωής και αγωγής της υγείας, συμπεριλαμβάνεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» και πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Ιωάννης Καραμήτρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Λάρισας, κ. Θεοφάνης Μυλωνάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων, κ. Χρήστος Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας, κ. Ιωάννης Τσολάκης, και ο Εκπρόσωπος του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Άγιος Δαμιανός», κ. Δημήτρης Μπάγκος, εξέφρασαν την έντονη αντίδραση και ανησυχία τους στο ενδεχόμενο νήπια και  μικροί μαθητές να διδάσκονται σεξουαλική αγωγή.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι η εκπαίδευση έχει ως αποστολή τη διάπλαση χαρακτήρων των παιδιών και, εν γένει, την ανάπτυξη του ανθρώπου, την εξέλιξη της οποίας ουδείς και επ’ ουδενί έχει δικαίωμα να στρεβλώσει, ενώ χαρακτήρισε ακραία, τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς  τον τίτλο, την εν λόγω εκπαιδευτική δραστηριότητα σε τρυφερές ηλικίες.

Επιπλέον, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. σημείωσε ότι, κατά τα νηπιακά και τα παιδικά χρόνια, το παιδί έχει ανάγκη να μάθει τον κόσμο γύρω του, δηλαδή από υγιή πρωτογενή κοινωνικοποίηση, η οποία συνιστά εφαλτήριο και εφόδιο για την εξέλιξή του.

Κατόπιν τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, μάλιστα, ο Χρήστος Κέλλας και η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, συμφώνησαν πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν αφορά μαθητές νηπιαγωγείου και μικρών ηλικιών και σε οποιαδήποτε περίπτωση θα είναι ανάλογη της μαθησιακής ικανότητας των παιδιών και θα έχει ως στόχο την προστασία τους από αφροδίσια νοσήματα και εμπειρίες, οι οποίες θα απέβαιναν τραυματικές για τη μετέπειτα σεξουαλική τους ζωή.

Πηγή: larissanet.gr