Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος διοργάνωσε με επιτυχία τα Art Weekends στο χώρο του Art Studio Est-La Chambre. Η έναρξη έγινε βέβαια με την τήρηση των μέτρων προστασίας και όσοι παραβρέθηκαν εντυπωσιάστηκαν από την πληθώρα και την ποιότητα των νέων εικαστικών εκθεμάτων, ορισμένα από τα οποία φιλοτεχνήθηκαν κατά τον εγκλεισμό μας στη διάρκεια του κορωνοιού.

Συνθέσεις με ανθέμια όλων των χρωμάτων αλλά και μορφές νεανικών προσώπων έδωσαν μια αισθητική ατμόσφαιρα αισιοδοξίας και θερινής διάθεσης μετά τα περιοριστικά μέτρα για τα εκθεσιακά γεγονότα.                                                                                                 Η ιστορικός τέχνης Ευαγγελία Νάκα αναφέρει σχετικά: «Αναδεικνύοντας την έμψυχη, δονούμενη προσωπογραφική τους παρουσία και την οργανική τους αφύπνιση, δημιουργεί την πιο εύγλωττη ανθογραφία και την πιο εκρηκτική σειρά ζωγραφικών έργων της μακροχρόνιας δημιουργικής του πορείας.»

Η αισθητική παρέμβαση του Κώστα Ευαγγελάτου συμπληρώνεται με διαβαθμίσεις αξιώσεων που εύληπτα αναπαράγουν αλλεπάλληλες επεμβάσεις στην συνειδητή υφή. Ο συνειρμικός κόσμος του διεισδύει ευπρόσδεκτα σε μια συλλογικότητα που κατευθύνει σε μοτίβα οριοθέτησης. Οργανώνει ευρηματικά ένα αυθύπαρκτο και πολύσημο κύκλο διατυπώσεων.

Η εικαστικός-αγιογράφος,κριτικός τέχνης και βιβλίου με σπουδές στον Ελληνικό πολιτισμό Μαριλένα Φωκά επισημαίνει σε κείμενο της που δημοσιεύθηκε στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ: ’’Τα Μαγιάτικα Ρόδινα Ανθέμια που ανήκουν στη συλλογή του Κώστα Ευαγγελάτου παρουσιάζονται σε έκθεση στο ART EST ως απόσταγμα βιωματικής και φιλοσοφικής προσέγγισης του καλλιτέχνη. Με διάθεση επιστροφής στο παρελθόν όπως κόμιζε το κίνημα του ρομαντισμού που συνδέθηκε με τις εξαγγελίες του J.G.Herder  που υπερθεμάτιζε  την επιστροφή στη λαϊκή παράδοση και την φύση, τα εν λόγω ανθέμια στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο αλλά ταυτόχρονα σηματοδοτούν και το μέλλον. Τα Ρόδα στην Ελλάδα του σήμερα.   Οι εικαστικές φόρμες του δημιουργού πέρασαν από μια διαδρομή απλών σχεδιαστικών πειραματισμών πρώτα  με μολύβι, συνεχίζοντας με ακουαρέλα και  καταλήγοντας στην μεικτή και «περίτεχνη σχεδιαστική τους απόδοση» με σινική μελάνη, τέμπερα και λάδι εντάσσοντας και την χαρακτική τέχνη στην καλλιτεχνική παραγωγή του. Η αναπάντεχη, ευρηματική και μεταμοντέρνα  φωτοσκίαση αποκαλύπτει  την ευαίσθητη αλλά πολυσχιδή φύση του άνθους και την συμβολιστική του δυναμική ως σημείο αναγνώρισης του ερωτικού πάθους , ως μια έκφανση της ίδιας της ζωής με όρους αμιγώς επιστημονικούς, βιοχημείας, πληροφορικής, αλγορίθμων και νανοτεχνολογίας.’’

Η  εκτενής αναφορά των  συγκεκριμένων ενδεικτικών  πινάκων του δημιουργού  με  εύληπτη πληρότητα  ανατρέχει σε  διαχρονικά επεισοδιακά  και  επιμέρους  ανυπόταχτα σκηνογραφικά  πρότυπα  διευθέτησης και διαπραγμάτευσης  .Τονίζει  την συντονισμένη  μετάπλαση  και την αυθεντικότητα της  μετάλλαξης των κινητοποιημένων μαζών  απέναντι στις αντανακλάσεις  των τοποθετήσεων. Οι εικονίσεις  του  μεταφέρουν μια επιτηδευμένη συγκρότηση  που  ελέγχει  τις μεταβατικότητες, τις σηματοδοτήσεις  και τις  τροποποιήσεις. Με διττή αποστολή  ενισχύουν  μια εμπεριστατωμένη μελέτη,  καταγραμμένη σε  εκδοχές   από τις οποίες ο επισκέπτης  έχει την δυνατότητα, να ενημερωθεί, να αξιολογήσει, να συγκρίνει  και  να έχει ένα ανεπανάληπτο  διάλογο με την διεργασία της αλληγορικής φαντασίας  και της αφαιρετικής σφοδρότητας που συγκλίνει  σε μια κλίμακα  εξέλιξης ,προοπτικής και  ολοκλήρωσης. Αναδύονται από μνημειακές καταστάσεις  με  άμεση εκφραστική διάσταση για το πέρασμα του ανθρώπου. Στην περιδιάβαση  εντάσσονται ενότητες με  σχηματοποιημένα στοιχεία  από ευκρινείς βιωματικούς τόπους.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος με την νέα σειρά έργων του ανέδειξε τις δυνατότητες του καλλιτέχνη να δημιουργεί ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, αφού όπως τόνισε η καλλιτεχνική έκφραση είναι μια ψυχογραφική θεραπεία με υπαρξιακή αξία και δύναμη.
Με την ολοκλήρωση των Art Wrekends αρχές Ιουνίου, ο καλλιτέχνης θα διαμείνει όλη τη θερινή περίοδο στην Κεφαλονιά, όπου θα επιμεληθεί τις φετινές εικαστικές εκδηλώσεις στη  Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι.

Η Ελένη Ευαγγελάτου στην έκθεση του θείου της.
Σοφία Μωραίτη, Αγγέλα Ντογκάνη
Ο Κώστας Ευαγγελάτος με την Δρ. φιλοσοφίας Σοφία Μωραίτη
Ο Κώστας Ευαγγελάτος και ο Ντάνυ Μαρτζώκας, εικαστικοί συνεργάτες
Ντάνυ Μαρτζώκας, Δρ. Σοφία Μωραίτη, Άντζελα Ντογκάνη
Ντάνυ Μαρτζώκας, Βασίλης Λούκας, Κώστας Ευαγγελάτος 
Κώστας Ευαγγελάτος, Ζέτα Tζιώτη.Στη φωτογραφία του εξωφύλλου ο Θεωρητικός-Ιστορικός αναλυτής,κριτικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς με τον Κώστα Ευαγγελάτο