Στην Γουχάν, την πόλη της Κίνας από όπου ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορονοϊού, δεν εντοπίστηκαν νέα κρούσματα της Covid-19 αλλά μόνο 300 ασυμπτωματικοί ασθενείς αφού διενεργήθηκαν διαγνωστικά τεστ στους περισσότερους από τους 11 εκατομμύρια κατοίκους της, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι την Τρίτη 2/6.

Οι αρχές ξεκίνησαν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διενέργειας διαγνωστικών τεστ στις 14 Μαΐου και μέχρι χθες είχαν ελέγξει 9,9 εκατομμύρια ανθρώπους, αφού στην πόλη εντοπίστηκε μια νέα εστία της Covid-19 προκαλώντας ανησυχία για δεύτερο κύμα της επιδημίας. Όμως, δεν εντόπισαν νέα κρούσματα του κορονοϊού, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με αυτούς, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς που εντοπίστηκαν δεν μπορούν να μολύνουν άλλους, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη του ιού στα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν, όπως μάσκες, οδοντόβουρτσες και τηλέφωνα, αλλά και σε άλλα που ακούμπησαν όπως πόμολα από πόρτες και κουμπιά ασανσέρ. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Κίνα δεν μετρά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, όσους έχουν δηλαδή μολυνθεί από τον ιό SARS-CοV-2 αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα, στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πηγή: ethnos.gr