Ένα ιδιαίτερο τρόπο να δημιουργήσει τέχνη βρήκε ο καλλιτέχνης Glen Taylor, η οποίος βρίσκει κομμάτια από πορσελάνινα αντικείμενα και αντικαθιστά το χαμένο κομμάτι τους με ασυνήθιστα υλικά όπως συρματοπλέγματα, αμαυρωμένα ασημικά, παλιές σελίδες βιβλίων και πολύχρωμα νήματα.

Κάθε παρέμβασή του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις παρθένες, λεπτές ιδιότητες της πορσελάνης με την ορατή σκουριά, τις σκληρές χορδές και τα μέταλλα συνονθύλευμα.

Ένας κατασκευαστής ντουλαπιών για μεγάλο μέρος της ζωής του, ο Taylor αρχικά εργάστηκε με κεραμική, αλλά το βρήκε περιοριστικό έως ότου άρχισε να σπάει τα κεραμικά του σε κομμάτια.

«Είχα διαβάσει την αρχαία τέχνη του Kintsugi και δεκαετίες πριν έμαθα πώς να χαλκεύω φύλλα αλουμινίου και συγκολλητικά παράθυρα. Ξαφνικά ένιωσα ότι το συναισθηματικό εκφραστικό εύρος ήταν άπειρο» γράφει.

Τώρα, ο Taylor συγκεντρώνει υλικό σε δημοπρασίες και πωλήσεις ακινήτων, επιλέγοντας κομμάτια που πυροδοτούν μια συναισθηματική ανταπόκριση ή νοσταλγία για την παιδική του ηλικία, αν και ορισμένα αντικείμενα έχουν πιο προσωπική σχέση.

«Εδώ και χρόνια, έχω πιάτα τα πιάτα της γιαγιάς μου στη σοφίτα, αναρωτιέμαι τι να κάνω μαζί τους» λέει.

Δείτε κάποιες από τις δημιουργίες του:

   

Πηγή: in.gr