Η επιτυχία έρχεται μετά από σοβαρή δουλειά, στρατηγική, στόχους. Δεν έρχεται τυχαία, ούτε χωρίς κόπο. Θα πετύχεις, αν πληρώσεις το τίμημα. Το τίμημα όμως αξίζει σε σχέση με αυτά που θα κερδίσω, κατακτώντας την.

Το τι θέλουμε, έχει να κάνει καθαρά με τις σκέψεις μας και πού αυτές μας οδηγούν, έχει να κάνει όμως και με τον σκοπό μας. Ο σκοπός είναι τα πάντα, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας, προκειμένου να βρούμε συνεργάτες, αν μιλάμε για συλλογική προσπάθεια, προκειμένου να πάμε μπροστά.

Θέλω για παράδειγμα, να ανοίξω μια καινούργια επιχείρηση ή έχω ένα προσωπικό στόχο που θέλω να πετύχω ή θέλω να βρω συνεργάτες ή οτιδήποτε έχει να κάνει με κάτι καινούργιο. Ο σκοπός που τα κάνω όλα αυτά, θα πρέπει να γίνει κατανοητός, τόσο από μένα, όσο και τους συνεργάτες μου.

Άρα θέλω να πετύχω, αυτός είναι ο σκοπός μου, πώς θα το κάνω, γιατί θα το κάνω και πότε θα το κάνω. Στρατηγική, στόχοι και συνθήκες, που θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το θέλουμε, όμως το επιθυμούμε?? Πώς θα γίνει ο στόχος πιό ελκυστικός, πιό επιθυμητός και πώς εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει, όχι καταπιεστικά, ότι αρμόζει, για να τον πετύχουμε.

Η απάντηση είναι, με την σωστή κατανόηση του, από εμάς αρχικά και μετά με την σωστή επικοινωνία του. Αν το κατανοήσω θα το πετύχω, θα σχεδιάσω την κατάλληλη στρατηγική, θα θέσω τους κατάλληλους στόχους, θα επιλέξω την κατάλληλη στιγμή.

Το,τι τελικά θα κάνω, θα προκύψει από όλα τα προηγούμενα, αν έχουν γίνει σωστά, κάτι που θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Θα προκύψει επίσης, από την σωστή κατανόησή του από μένα και όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό.

Αν όλοι εμείς, που είμαστε κωπηλάτες, στην ίδια βάρκα έχουμε την ίδια κατεύθυνση, θα πετύχουμε, θα φτάσουμε στον προορισμό μας, αν όχι θα περιπλανιόμαστε και δεν θα φτάνουμε. Σκεφτείτε τι έχει πιό πολύ σημασία η Ιθάκη ή το ταξίδι??

Ελπίζω να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις…