Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της Ευρώπης παραμένει υψηλή, σύμφωνα με την φετινή αξιολόγηση για την ποιότητα των ευρωπαϊκών υδάτων κολύμβησης που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο διάστημα.

Σχεδόν το 85 % των περιοχών κολύμβησης σε όλη την Ευρώπη το 2019 πληρούσαν τα υψηλότερα και πλέον αυστηρά ενωσιακά πρότυπα «εξαιρετικής» ποιότητας για τα ύδατα.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που δημοσιεύονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένας καλός οδηγός για το πού μπορούν να βρουν οι κολυμβητές τα πιο ποιοτικά ύδατα κολύμβησης. Ωστόσο, λόγω του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, το κοινό θα πρέπει να αναζητά επικαιροποιημένες πληροφορίες από τις τοπικές και εθνικές αρχές και τις παραθαλάσσιες επιχειρήσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στις περιοχές κολύμβησης.

Η Επιτροπή, με σκοπό να βοηθήσει τα κράτη μέλη να άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να επιτρέψουν στις τουριστικές επιχειρήσεις να ανοίξουν και πάλι έπειτα από μήνες αναγκαστικής διακοπής της λειτουργίας τους, τηρώντας παράλληλα τις αναγκαίες προφυλάξεις για την υγεία, υπέβαλε στις 13 Μαΐου δέσμη κατευθυντήριων γραμμών και συστάσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr