Σε Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή και Σπάτα - Αρτέμιδα συνεχίστηκε η δράση της περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση απορριμάτων.

Απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας για τη συλλογή βιοαποβλήτων μαζί με καφέ κάδους, 120 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης καθώς και εδαφοβελτιωτικό που έχει παραχθεί από οργανικά απόβλητα, παρέδωσε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά.

Επίσης, απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας για τη συλλογή βιοαποβλήτων, 60 καφέ κάδους, 70 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης καθώς και εδαφοβελτιωτικό που έχει παραχθεί από οργανικά απόβλητα, παραδόθηκε στον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων με τη συνεργασία των 66 Δήμων της Αττικής.

Στον δήμαρχο Σπάτων- Αρτέμιδος Δημήτρη Μάρκου παραδόθηκε ένα απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, 160 κυτία ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου και 120 καφέ κάδοι παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Αν. Τομέα Θανάση Αυγερινού.

Με σχέδιο και συντονισμένες ενέργειες, η Αττική θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατά την παράδοση σύγχρονου εξοπλισμού για την ενίσχυση της ανακύκλωσης χθες στον Δήμο Παιανίας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος, Ισίδωρος Μάδης, παρέλαβε ένα απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 60 καφέ κάδους παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Ανατολικού Τομέα, Θ. Αυγερινό, Περιβάλλοντος και πρόεδρου του ΕΔΣΝΑ, Β. Κόκκαλη.

Αντίστοιχη δράση είχε προηγηθεί στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, για την παραλαβή ενός απορριμματοφόρου, 120 καφέ κάδων και 160 κυτίων εσωτερικού χώρου για ανακύκλωση υλικών. Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη στον δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι πολύ ελπιδοφόρο το μήνυμα της θετικής αποδοχής της ανακύκλωσης από τους δήμους. Η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένας στόχος που έχουμε βάλει. Πρόκειται για ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε μαζί με τους πολίτες, για την υγεία όλων μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για τη διάσωση του περιβάλλοντος. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η διαλογή στην πηγή μας αφορά όλους».

Πηγή: naftemporiki.gr