Σύλλογος εργαζομένων                                                                               Λευκάδα  7/07/2023

Γ. Νοσοκομείου Λευκάδας

Φιλοσόφων , 31100 Λευκάδα                                                                   αρθ.πρωτ.17/2020

Τηλ-Φαξ: 2645360161, 6976615406

email: syllogosnosokomeiou@gmail.com

προς: 1. Υπουργό Υγείας

  1. Διοικητή 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Κοιν. Διοικητή νοσοκομείου

Θέμα :«Απλήρωτες οι υπερωρίες, οι νυχτερινές και Κυριακάτικες βάρδιες μηνός Ιουνίου και Ιουλίου του μόνιμου  και επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, οι εφημερίες των γιατρών για το μήνα Ιούλιο  και οι πρόσθετες εφημερίες των γιατρών για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο στο νοσοκομείο Λευκάδας».

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι (νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό) του νοσοκομείου Λευκάδας  για την εργασία που πραγματοποίησαν (νυχτερινή, υπερωριακή και Κυριακές)  για τους  μήνες Ιούνιο και Ιούλιο καθώς και οι εφημερίες των γιατρών για το μήνα Ιούλιο, όπως επίσης  και οι  πρόσθετες εφημερίες τους για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο στο νοσοκομείο Λευκάδας, λόγω έλλειψης πιστώσεων.

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός να καθυστερεί η κυβέρνηση την πληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας με οποιαδήποτε δικαιολογία,ενώ ταυτόχρονα να συνεχίζει να έχει την ίδια ρότα με την προηγούμενη μοιράζοντας  φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις δις ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους

Είναι εμπαιγμός απέναντι στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας οι οποίοι εργάζονται σε αντίξοες  συνθήκες, με  αυξανόμενη εντατικοποίηση το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας του   κορονοϊού, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με ωφελούμενα ρεπό και κανονική άδεια ακόμη και του προηγούμενου έτους , να παραμένουν από πάνω και απλήρωτοι για εργασία που πραγματοποίησαν.

Μόνο αγανάκτηση  προκαλεί η απαράδεκτη χαμηλή αποζημίωση των εφημεριών  των γιατρών  και των νυχτερινών,αργιών και Κυριακών  των υπόλοιπων υγειονομικών που  σακατεύονται από το κυκλικό ωράριο χρόνων  και τις συνεχόμενες εφημερίες που φτάνουν πολλές φορές και τις 15 ημέρες το μήνα λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία και στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η αποζημίωση για οκτάωρη νυχτερινή βάρδια για ένα εργαζόμενο ΠΕ κατηγορίας με δεκαετή προϋπηρεσία είναι μόλις 19.95 ευρώ μεικτά, για ένα εργαζόμενο ΤΕ κατηγορίας, με την ίδια προϋπηρεσία, είναι 18,83 ευρώ μεικτά, για ένα εργαζόμενο ΔΕ κατηγορίας, με την ίδια προϋπηρεσία, είναι 14,7 ευρώ μεικτά και για ένα εργαζόμενο ΥΕ κατηγορίας, με την ίδια προϋπηρεσία, είναι 13,02 ευρώ μεικτά.

Αντίστοιχα απαράδεκτα χαμηλό είναι το ωρομίσθιο για την δεκαεπτάωρη ή εικοσιτετράωρη ενεργό εφημερία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι για τους ειδικευόμενους είναι μόλις 4,48 ευρώ μεικτά, για τους επιμελητές Β’ είναι 5,58 ευρώ μεικτά, για τους επιμελητές Α΄ είναι 6,73 ευρώ μεικτά και για τους διευθυντές είναι 7,05 ευρώ μεικτά.

ΖΗΤΑΜΕνα προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

  • Να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) σε όλους τους εργαζόμενους και να πληρώνονται κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή.
  • Να δοθεί ουσιαστική αύξηση στην αποζημίωση για εφημεριακή εργασία και εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές και Αργίες.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                               Η Γ. Γραμματέας

Βεργίνης Χρήστος                                                                                     Κρικώνη Λαμπρινή

Πηγή: lefkadatoday.gr