Σε ρυθμούς …Φθινοπώρου το τελευταίο διήμερο τουλάχιστον ο νομός μας ωστόσο τα πράγματα δεν φαίνεται να επιστρέφουν στην κανονικότητα για τις επόμενες τουλάχιστον τρεις ημέρες.

Το βαρομετρικό χαμηλό “Νεφέλη” όπως ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους αναμένεται να δώσει νέα ύψη βροχής και ειδικά την Τρίτη αναμένεται κορύφωση των φαινομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διήμερο η θερμοκρασία στην Καρδίτσα δεν ξεπέρασε τους 23 βαθμούς (πτώση 10 περίπου βαθμών) ενώ την Τρίτη είναι πιθανό να μην ξεπεράσει ούτε τους 20 καθώς αναμένονται συννεφιά και βροχές για μεγάλη χρονική διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα ορεινά η θερμοκρασία έχει πέσει στους 13-14 βαθμούς αναγκάζοντας τους κατοίκους να ανάψουν μέσα στο κατακαλόκαιρο ξυλόσομπες, τζάκια και καλοριφέρ για να μπορέσουν να θερμάνουν τα σπίτια τους.

Θυμίζουμε τέλος ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας και έως την Πέμπτη είναι σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Φαινομένων από την Ε.Μ.Υ. με τον βαθμό προειδοποίησης μάλιστα να είναι στην ανώτερη κλίμακα (3/3).

Source: KarditsaLive