Όταν ζητάς και επιμένεις και από την άλλη μεριά υπάρχει διάθεση και δυνατότητα για δρομολόγηση λύσεων, τότε ο στόχος επιτυγχάνεται.

Μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος της στέγης του 6θεσίου Δημοτικού Σχολείου Μητρόπολης από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Κουκουζέλη Βάιου και του Δ/ντή του σχολείου κ. Τσιρέπα Θωμά, μηχανικοί του Δήμου, κατόπιν οδηγιών του Αντιδημάρχου κ. Σβάρνα Ιωάννη και του ιδίου του Δημάρχου, ήρθαν, αξιολόγησαν και δρομολόγησαν την αντικατάσταση της στέγης 540 τετραγωνικών μέτρων.

Η μηχανικός του Δήμου κα. Ζησοπούλου Ελένη ανέλαβε και σύνταξε τη μελέτη. Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε και ήδη έχουμε μια καινούργια στέγη σε τμήμα 270 τετραγωνικών μέτρων φτιαγμένη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, μόνωση για ζεστές αίθουσες το χειμώνα και δροσερές τις θερμές ημέρες. Το υπόλοιπο τμήμα θα είναι και αυτό έτοιμο τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου.

Πρέπει να αναφέρω ότι το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μητρόπολης στεγάζεται σε καλαίσθητο κτίριο έξι αιθουσών, τριών γραφείων και με δύο πρόσθετες νεότερες αίθουσες.

Το σχολείο αυτό άρχισε να λειτουργεί το 1958 και τώρα με την αλλαγή της στέγης θα συνεχίσει να υποδέχεται και να αγκαλιάζει με ζεστασιά για πολλές δεκαετίες ακόμα τους μαθητές όχι μόνο της Μητρόπολης, αλλά και των Τοπικών Κοινοτήτων Γεωργικού, Φράγκου, Πορτίτσας, Μοσχάτου και του οικισμού της Ράζιας.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Μητρόπολης
Κουκουζέλης Βάιος

Source: KarditsaLive