Σε έναν ημιτελικό που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς «συγκρούστηκε» με τον Ράφαελ Ναδάλ, με τον Σέρβο να βγαίνει νικητής μετά από 5 σετ.

Αν και η αναμέτρηση ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής (13/7), λόγω της τεράστιας διάρκειας το έτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Κέβιν Άντερσον και τον  Τζόν Ίσνερ (περίπου 6μιση ώρες), οι δύο τενίστες σταμάτησαν και επανεκκίνησαν τον αγώνα το Σάββατο (14/7).

Στο πρώτο σετ ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε πολύ δυνατά και έκανε μπρέικ στο σερβίς του Ναδάλ, κατακτώντας το σετ με 6-4.

Ο Ισπανός απάντησε άμεσα με δύο μπρέικ, πήρε το σετ με 6-3 και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο τρίτο σετ και οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα ή δύσκολα τα σετ τους με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Εκεί αν και ο Ναδάλ είχε τρεις ευκαιρίες για αν κατακτήσει το σετ ο Σέρβος έμεινε όρθιος και τελικά κατάφερε να πάρει το σετ (11-9).

Κάπου εκεί ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε τον αγώνα λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Στην επανέναρξη το μεσημέρι του Σαββάτου ο «Ράφα» μπήκε πολύ δυνατά και έκανε αμέσως το μπρέικ. Ο «Νόλε» απάντησε, αλλά ο Ισπανός με νέο μπρέικ έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του σετ (6-3) που έφερε το παιχνίδι στο 2-2.

Στο τελευταίο και καθοριστικό σετ οι δύο τενίστες τα έδωσαν όλα. Μετά από 14 γκέιμ η ισορροπία παρέμενε, με το σκορ να είναι ισόπαλο στο 7-7. Ο Ναδάλ είχε τρεις ευκαιρίες να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του, αλλά ο Σέρβος άντεξε στις επιθέσεις.

Με το σκορ στο 9-8 υπέρ του, ο Τζόκοβιτς έκανε τελικά το μπρέικ και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νοτιοαφρικανό, Κέβιν Άντερσον που προκρίθηκε μετά τον «μαραθώνιο» απέναντι στον Τζον Ίσνερ.

Τα σετ: 6-4, 3-6, 7-6 (11-9), 3-6, 10-8

Πηγή: in.gr