Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε μέλη της νεολαίας της ΝΔ στο Λουτράκι.

«Ύστερα από ένα μαύρο καλοκαίρι, λοιπόν, θα πάει στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας. Για να πλασάρει, ξανά, μια εικονική πραγματικότητα. Για να παραπλανήσει για μέτρα που ο ίδιος ψήφισε. Και για να υποσχεθεί λίγα αντίδωρα σε κάποιους, από τα πολλά δισεκατομμύρια που στέρησε από όλους. Ουδείς θα τον ακούσει πια – γιατί όλοι ξέρουν ότι λέει ψέματα. Αυτοί είναι οι «Μαυρογιαλούροι» των ρουσφετιών, εμείς είμαστε η παράταξη της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε για το θέμα της άτυπης προεκλογικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει: «Θα επαναφέρει ξεπερασμένα σύνδρομα και ψεύτικους διχασμούς που δεν λένε τίποτε στους περισσότερους Έλληνες, πόσο μάλλον στη γενιά σας. Και, όπως το συνηθίζει, δεν θα διστάσει να χτυπήσει κάτω από τη μέση με άγρια προπαγάνδα. Στόχος τους είναι οι εκλογές να είναι βρώμικες – το ξέρουμε. Όλα αυτά όμως θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, καθώς το κυβερνητικό «δίδυμο της καταστροφής» Τσίπρα-Καμμένου έχει πάρει μια κατηφόρα που πολλαπλασιάζει τα λάθη και προκαλεί σπασμωδικές κινήσεις. Είναι κάτι που θα τους κάνει όλο και πιο επικίνδυνους στις πρακτικές τους, όλο και πιο αχαλίνωτους στην προπαγάνδα τους».

Μιλώντας στο Summer School της ΟΝΝΕΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για κατάργηση του λεγόμενου «υπο-κατώτατου», για επαναφορά του κατώτατου ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια, καθώς και για μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία.

«Καταργείται ο λεγόμενος «υπο-κατώτατος» μισθός, δηλαδή οι αμοιβές της ντροπής. Οι απολαβές των νέων θα είναι οι ίδιες με όλων των εργαζομένων. Και η εργατική νομοθεσία θα τηρείται απαρέγκλιτα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα της ΝΔ οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας. Μπορώ να δεσμευτώ, λοιπόν, για πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία.

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα εκπαίδευσης, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η Παιδεία θα μπει σε νέα τροχιά. «Με σύγχρονα μαθήματα στα σχολεία και σύνδεση των ΑΕΙ με την οικονομία. Επαναφορά κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με αξιολόγηση παντού. Και δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων από ελληνικά ιδρύματα».

Πρόσθεσε, δε: «Δεν είμαστε με τους αιώνιους φοιτητές και τους Καρανίκες που θεωρούν «χολέρα την καριέρα». Είμαστε με τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη. Που τελείωσε ένα δημόσιο σχολείο και σήμερα πρωταγωνιστεί στον κόσμο των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης. Σπούδασε στη Βαρβάκειο Σχολή. Η ΝΔ θα ιδρύσει τουλάχιστον ένα δημόσιο πρότυπο πειραματικό σχολείο σε κάθε περιφέρεια της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «οι νέοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι νέοι θα μας φέρουν τη νίκη. Και είναι η νεολαία που θα γίνει πυξίδα της κυβέρνησής μας – μιας κυβέρνησης όλων των Ελλήνων – σε μία αναγεννημένη Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία για το Μακεδονικό, επισήμανε ότι «μεθοδεύτηκε κρυφά, ερήμην του λαού και των άλλων κομμάτων» και «παραχωρεί στους γείτονες «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα». Υπογράμμισε, δε, ότι «είναι μια συμφωνία που, βέβαια, η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει · ούτε σε αυτή, αλλά ούτε και στην επόμενη Βουλή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση Ντιμιτρόφ στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας: «Τούς το λέει, πια, καταπρόσωπο: «Είμαι Μακεδόνας» και μιλώ τη «μακεδονική γλώσσα». Τον ακούν χωρίς να απαντούν, σκύβοντας ένοχα ή απλώς αδιάφορα το κεφάλι. Η ανευθυνότητά τους δεν θα ξεχαστεί. Οι Έλληνες δεν θέλουν να είναι τυφλοί εθνικιστές, αλλά ξέρουν να είναι έντιμοι πατριώτες».

in.gr