500 χιλιάδες ευρώ ζητάει η Ζέττα Μακρή από τον εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία» Αρχιμίδη Καρεκλίδη και την αρχισυντάκτρια της εφημερίδας γιατί σε ρεπορτάζ του εντύπου αναφέρεται πως «… είναι αμφίβολο πως η Κα Μακρή θα είναι υποψήφια με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές».

«Δεν είναι δυνατόν να υπερασπίζονται την ελευθεροτυπία και το συνταγματικό δικαίωμα των δημοσιογράφων να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και από την άλλη σημαίνοντα στελέχη των κομμάτων τους που έχουν μάλιστα διατελέσει σε υπουργικές θέσεις να επιδιώκουν την οικονομική εξόντωση Μέσων και δημοσιογράφων καταθέτοντας αγωγές «μαμούθ» επειδή τόλμησαν να γράψουν ότι η συμμετοχή της κας Μακρή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επόμενες εκλογές είναι αμφίβολη» λέει στο Tvxs.gr o εκδότης της εφημερίδας ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού από τους πολιτικούς.

«Η ανάδειξη της μεθόδου εκφοβισμού που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί εδώ και δεκαετίες, με βάση τον Νόμο Βενιζέλου, προκειμένου να καταστείλουν την κριτική που τους ασκείται από τα μέσα, δεν μπορεί να γίνεται μόνο όταν στο στόχαστρο των διώξεων βρίσκονται δημοσιογράφοι των αθηναϊκών ΜΜΕ. Στην ελληνική περιφέρεια αυτή είναι μια πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά, κυρίως όμως τα τελευταία πέντε χρόνια. Η πρόσφατη δίωξη δημοσιογράφων και η κράτησή τους στα πλαίσια του αυτόφωρου, αναμφισβήτητα αναδεικνύει την ανάγκη για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Να σημειώσω ότι αφορμές για τη λήψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας είναι αρκετές και συχνές και δεν στέκομαι μόνο στην τελευταία με τους δημοσιογράφους του «Φιλελεύθερου».

Ως θύμα κι εγώ μιας πρωτοφανούς δίωξης από πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και η πρώην Βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή, επισημαίνω την ανάγκη τα πολιτικά κόμματα να μην διατηρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η αγωγή της κας Μακρή συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου πέρυσι τον Σεπτέμβριο το οποίο την παρέπεμψε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου όπου και έχει οριστεί να συζητηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2018. » λέει χαρακτηριστικά ο κος Καρεκλίδης.

«Είναι φιλελεύθερο κόμμα η ΝΔ;»

Στην ερώτησή μας αν έχει ενημερωθεί ο κος Μητσοτάκης σχετικά, o εκδότης απαντά: «Είχα ενημερώσει και προσωπικά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση της Βουλεύτριας στέλνοντάς του προσωπική επιστολή επισημαίνοντάς του ότι σε ένα φιλελεύθερο κόμμα όπως υποστηρίζει ότι είναι η Νέα Δημοκρατία, δεν έχουν χώρο άνθρωποι οι οποίοι επιδιώκουν τη φίμωση των δημοσιογράφων εκφοβίζοντάς τους με αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έλαβα καμία απάντηση σε αυτή την επιστολή, αν και ο κ. Μητσοτάκης είχε τοποθετηθεί με εκτενή του δήλωση υπέρ του σχολιογράφου Άνδρέα Πετρουλάκη με αφορμή την αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Πάνος Καμμένος.»

ΠΗΓΗ: tvxs.gr / Φωτεινή Λαμπρίδη

 

Source: LarissaNet